Newcastlespilleren Barton har vært i medienes søkelys lenge. Stemplet som urokråke og med flere dommer på samvittigheten, er mange skeptiske til 26-åringens retur til toppfotballen.

Tirsdag spilte han reservelagskamp og er nå aktuell for troppen til Newcastles kamp mot Sunderland til helgen.

Tilbake etter karantene
Barton er tilbake etter å ha sonet seks kamper. Karantenen fikk han for å ha innrømmet å ha overfalt sin tidligere lagkamerat i Manchester City, Ousman Dabo. I tillegg sonet Barton 74 dager i fengsel i sommer for en annen hendelse.

- Etterpåklokskap er en flott ting, men det er ingen vits for meg å se tilbake. Jeg forventer heller ikke at noen skal bare tilgi meg og gå videre som om ingenting har skjedd, sier Barton til Sky Sports.

-Er det noe jeg ønsker å gjøre nå, så er det å slutte å prate. Det er på tide å vise folk at jeg nå oppfører meg bra og at jeg er til å stole på.

- Har fått mange sjanser
Newcastlespilleren har ingen problemer med å erkjenne at han har fått i overkant mange sjanser.

- Jeg kan ikke unnskylde det jeg har gjort og jeg vet at mange ikke kan tilgi meg for mine handlinger. Alt jeg kan si er at jeg har endret meg og at jeg nå lever et skikkelig liv. Jeg er glad for at jeg får denne sjansen til å prøve meg som fotballspiller igjen, avslutter Joey Barton.

Første sjanse til å vise seg fram sitt nye jeg får han kanskje allerede til helga. Da møter Newcastle Roy Keanes Sunderland.

Sjekk siste sportsnytt her!
Sjekk siste fotballnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).