Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg hadde flaks

Sigvart Sivertsen satt på «riktig side» da bussen veltet utenfor Verdal. Han kikket ned på fastklemte og blodige medpassasjerer.

Liv Sem (66) fra Beitstad, Kåre Grande (64) fra Steinkjer og Anne Grete Haddal (55) fra Verdal omkom i bussulykken. 26 personer er sendt til Sykehuset Levanger og St. Olavs Hospital i Trondheim.

Kona skadd
Sigvart Sivertsen (67) var blant de heldige som overlevde.

- Jeg og min kone satt på høyresiden, altså siden som vendte opp da bussen tippet. Det var verre for dem som satt på den andre siden, sier Sivertsen på telefon fra sykehuset i Levanger.

Sivertsen satt igjen med en forstuet finger etter at en buss med 45 passasjerer veltet på Garnes i Nord-Trøndelag lørdag morgen.

Sivertsens kone (60) ligger nå på operasjonsbordet på grunn av en blødning i milten. Han sier til Nettavisen at han har fått beskjed fra legene om at tilstanden ikke er alvorlig for kona.

Saken fortsetter nedenfor.

198183

- Blodig
- Det var veldig kaotisk i minuttene etter bussvelten. Alle ville komme seg ut, men flere lå fastklemte og måtte vente på hjelpemannskapet. Rutene som lå ned mot veien ble knust, og mange fikk kuttskader fra glasskårene. Det ble ganske så blodig, sier Sivertsen til Nettavisen.

Sivart Sivertsen og hans kone var sammen med 43 andre passasjerer på vei på julehandel til Sverige. Turen er et årlig arrangement i regi av busselskapet Trønderbilene, og passasjerene besto av pensjonister og medarbeidere i busselskapet. Sivertsen har selv jobbet som sjåfør i selskapet i 29 år.

- Det var god stemning i bussen, og selv om jeg ikke kjente alle, så hadde jeg sett de fleste ansiktene før. Når ulykken først skjedde, så gikk alt så fort. Jeg klarte ikke å få med meg hvem som ble skadd og ikke, sier Sivertsen, som ikke vet om han kjenner de tre som omkom i ulykken. Foreløpig har han ikke fått vite hvem det er.

- Blankpolerte veier
Ulykken skjedde i en skarp høyresving og mye kan tyde på at bussen har fått ett eller flere hjul utenfor veien og veltet. Veistrekningen er ulykkesbelastet, og ligger helt ned mot elva.

- Vi kunne merke med en gang at det var utrolig glatt. Veiene var som blankpolert is, bekrefter Sivertsen.

Saken fortsetter nedenfor.

Tre alvorlig skadd
Syv personer ble fraktet til St. Olavs Hospital. Sykehuset opplyser at tilstanden er alvorlig, men stabil for en 50 år gammel kvinne som ble sendt med helikopter til sykehuset.

- Jeg kan ikke uttale meg om hvilke skader hun ble påført, men de er alvorlige. Tilstanden hennes er likevel ikke livstruende. Hun ligger nå på intensivavdelingen, sier kommunikasjonssjef Marit Kvikne til Nettavisen

De seks andre pasientene har blitt påført lettere skader, og er lagt inn til observasjon til i morgen.

- De er naturlig nok medtatt av situasjonen. Vi sørger nå for at de blir godt tatt vare på, sier Kvikne.

Sykehuset Levanger har tatt imot 19 skadde.

- To personer har fått store skader på de indre organer i buken. Begge er nå operert og ligger på intensivavdelingen. Tilstanden er stabil, sier avdelingssjef Hilmar Hagen ved akuttmottaket på Sykehuset Levanger til Nettavisen.

Han forteller at de øvrige pasientene har brudd- og kuttskader, og at pasientene skrives ut fortløpende i løpet av lørdag og søndag.

I Steinkjer er det opprettet pårørendesenter i Rådhuset. Hit kan pårørende henvende seg på telefon 7416 9000. Pårørende kan også ta kontakt med politiet på telefon 7412 1072, eller til Trønderbilenes hovedkontor i Levanger.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka