Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg hadde hoppet på første fly

Ny landslagssjef kan bety landslagscomeback for Morten Gamst Pedersen.

ULLEVÅL (Nettavisen): Morten Gamst Pedersen har vært ute av landslaget siden 2012, og spilte sin hittil siste kamp med flagget på brystet mot Hellas for godt over et år siden.

Venstrevingen fikk stadig mindre spilletid i sin daværende klubb, Blackburn, men det var likevel overraskende at Egil Drillo Olsen vraket ham fra landslagstroppen før VM-kvalifiseringskampene mot Island og Slovenia i august i fjor.

- Det er en spiller med lang fartstid på landslaget, men han har prestert under pari på landslaget over tid, sa Drillo, som nylig ble erstattet av Per Mathias Høgmo som landslagssjef.

En skuffet Gamst Pedersen sa følgende i en pressemelding sendt ut etter vrakingen:

- Jeg er naturlig nok veldig skuffet over ikke å ha blitt tatt ut i denne troppen, da jeg er meget motivert for videre landslagsspill. Det er ingenting som gjør meg stoltere enn det å spille for Norge. Jeg vil ta dette som en profesjonell utfordring, og skal gjøre mitt ytterste for at det skal bli vanskelig for Egil å utelate meg i neste tropp.

Vadsøværingen kom imidlertid aldri mer med på landslaget under Drillo, men nå kan muligheten endelig by seg igjen.

- Morten er en spiller som jeg kjenner godt, og som jeg kommer til å følge med på. Jeg kommer til å dra ned til Tyrkia for å se han spille, og vurdere om han kan komme tilbake, sa Høgmo i forbindelse med tirsdagens presentasjon av landslagstroppen som skal møte Danmark og Skottland til treningskamper om snaue to uker.

- Ingenting er bedre enn å bli vurdert for landslagsspill igjen. Hadde Per Mathias ringt meg og spurt om jeg ville være med i treningskampene som kommer nå, hadde jeg hoppet på første fly, for landslaget er noe man alltid vil være med på. Får man muligheten til å bidra, så gjør man selvfølgelig det, sier Gamst Pedersen til Nettavisen.

- Kan bidra på andre måter
Hittil står venstrevingen med 74 kamper og 16 mål for Norge, og med generasjonsskiftet som foregår på landslaget, tror 32-åringen han har mye å bidra med.

- Det har kommet mange unge og gode spillere, som trenger å få rutine. Om man ikke skulle få spille, kan man også bidra på andre måter ved å lære bort noe. Men jeg vil selvfølgelig aller helst bidra på banen, sier en ivrig Gamst Pedersen, som kjenner den nye landslagssjefen godt fra tiden i Tromsø.

Høgmo kom inn som trener før 2004-sesongen, mens Gamst Pedersen forlot klubben til fordel for Blackburn etter at sesongen var halvspilt.

- Jeg kjenner Per Mathias veldig godt, og han er en person jeg har veldig stor respekt for. Det er veldig bra at han vil bruke tid på å reise rundt til spillerne. Det gir et tettere samarbeid og han vil kunne kartlegge tingenes tilstand bedre.

- Skal bevise at jeg fortjener plassen
Etter ni år i Blackburn ble Gamst Pedersen fristilt fra kontrakten sin etter forrige sesong, og spiller nå for Karabükspor, som ligger på 12. plass i den tyrkiske ligaen. Etter ti seriekamper har nordmannen kun spilt én kamp fra start.

- Jeg utelukker ikke at han kommer tilbake på landslaget, men han må komme inn og spille mer enn han gjør nå, sier Høgmo.

- Jeg har nettopp kommet tilbake fra skade, så jeg håper å få spille fremover. Da kan jeg bevise at jeg fortjener en plass på landslaget, sier en optimistisk Gamst Pedersen.

Kommentarer til denne saken