Dag to fra rettssaken i overgrepssaken fra Alvdal:

En mor som fant en film der hennes tidligere samboer gjør seksuelle overgrep mot datteren. En tidligere stefar som sitter på den han selv kaller ”dokumentasjon” av seksuelle overgrep som hans tidligere samboer skal ha utført. En far som ifølge hans tidligere kone får høre om en film der det begås overgrep mot deres felles barn. Dette er noe av oppsummeringen etter andre dag av rettssaken, skriver Arbeidets Rett.

- Hadde ikke krefter

Aktor Iris Storås spurte både den tiltalte 64-åringen og hans tidligere samboer (46) om hvorfor ingen av dem meldte fra til politiet eller andre instanser om at de satt på dokumentasjon som viste overgrep mot barn.

- Jeg hadde ikke krefter, svarte 64-åringen.

- Jeg var usikker på om politiet ville gjøre noe med det, svarte 46-åringen. Hun fortalte at eks-samboeren kjente en politimann fra Tynset.

- Han var av og til hjemme på gården hans, derfor var jeg skeptisk, sa kvinnen.

- Skeptisk på hva? spurte aktor.

- På om de ville gjøre noe med det.

Fortalte om filmen
Kvinnen sa også at hun hadde fortalt om filmen til en venninne som tidligere var ansatt i hjelpeapparatet, og som anbefalte at hun meldte fra til politiet.

I retten onsdag ble den tiltalte kvinnen (46) delvis ferdig med sin forklaring. I går og første del av dagen i dag, forklarte hennes tidligere samboer (64) seg.

Ulike syn
De forklarte seg nokså likt om hvordan de var blitt kjent med hverandre, og hvordan forholdet raskt utviklet seg. Men underveis i begges forklaringer, kom det fram at de har svært ulike syn på flere av hendelsene.

Da aktor Iris Storås konfronterte dem med de påståtte overgrepene, svarte mannen at det var kvinnen som hadde bedt ham om å utføre overgrep.

Kvinnen på sin side påsto at hun ikke husket flere av hendelsene, og at hun ved flere anledninger var full eller ruset.

Begge har erkjent delvis straffskyld. Hun innrømte i dag ett overgrep mot sønnen. Han innrømte ett overgrep mot sin tidligere samboers datter.

Les flere saker fra Arbeidets Rett her.