Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg håper det er over nå

Daniel Fredheim Holm om skadene, Vålerenga og landslaget.

VALLE (Nettavisen): Mandag ble det klart at Daniel Fredheim Holm returnerer til Vålerenga. Angrepsspilleren var også en del av klubben i perioden 2004 til 2009.

27-åringen blir dermed Kjetil Rekdals første signering siden han igjen tok over roret i osloklubben. Fredheim Holm kommer til Vålerenga fra Rosenborg.

- Vi er veldig glade for å få tilbake en oslogutt som har spilt for Vålerenga før, og blitt seriemester med Vålerenga før. Dette er en veldig viktig signering for oss, sier Rekdal til Nettavisen.

Det var også Rekdal som sist hentet Fredheim Holm til Vålerenga, tilbake i 2004. Den gang var den offensive spilleren sett på som et av de største talentene i norsk fotball.

- Kunne gått annerledes
Veien mot toppen skulle imidlertid vise seg å bli lenger enn ventet for oslogutten. Etter hvert begynte nemlig skadeproblemene for alvor å plage den anvendelige spilleren.

Under oppholdet i danske Aalborg toppet det hele seg. Det ble svært lite spilletid og oppholdet ble en fiasko. Da han i 2011 ble hentet hjem til Norge av Rosenborg, var Fredheim Holm nesten «glemt».

27-åringen er usikker på hvor mye alle disse skadeproblemene har hemmet utviklingen hans som fotballspiller, men innrømmer at ting kanskje kunne vært annerledes.

- Ja, kanskje, det kan hende det har gått litt ut over utviklingen min, men det hører med til spillet. Hadde jeg ikke blitt skadet i Danmark, kan det nok hende ting hadde vært litt annerledes, sier han til Nettavisen.

- Men nå har jeg fått kontroll på skadeproblemene. Det har jeg hatt i ett år nå, så det skal ikke være noe problem. Alle må gjennom perioder med skader, jeg har hatt min del, så jeg håper det er over nå.

- Stor selvtillit
VIF-trener Kjetil Rekdal kan også bekrefte at Fredheim Holm er frisk og rask, og at det ikke er noen bekymringer for flere skader.

- Nei, han har vel kun vært skadet én gang det siste halvannet året. Den var det Fedor Ogude som påførte ham. Hann er topptrent nå, i vigør, frisk og rask, så dette er jeg ikke bekymret for i det hele tatt, sier han.

- Hva kan Daniel bidra med i dette VIF-laget?

- Han har stor selvtillit, et stort register å spille på, og han er en allrounder. Daniel er en spiller som kan bekle flere roller. Dette nok det viktigste han kan bidra med, sier treneren.

(saken fortsetter under bildet)

Fredheim Holm ser også fram til å jobbe med Rekdal igjen.

- Han er en veldig, veldig bra trener. Jeg liker måten han er direkte på og at han sier ting som de er, sier han.

- Hva husker du best fra forrige opphold i VIF?

- Det var en veldig bra tid, både for meg og for klubben. Vi kjempet om å spille finaler nesten hvert eneste år. Det var morsomme tider, så vi får håpe det blir flere slike opplevelser nå, sier 27-åringen.

- Ikke gitt opp
Fredheim Holm skapte for alvor et navn for seg i norsk fotball da han spilte for Skeid tidlig på 2000-tallet. Da ble han sett på som en framtidig norsk landslagsmann og han har god fartstid fra aldersbestemte landslag.

A-lagskarrieren har imidlertid aldri tatt helt av, og nå i en alder av 27 år står oslogutten kun bokført med tre landskamper. Sist gang han spilte med flagget på brystet var mot Ukraina i november 2008.

Til tross for at det er over fire år siden nå, har Fredheim Holm fortsatt ambisjoner om å spille landslagsfotball, selv om det ikke er det viktigste akkurat nå.

- Ja, jeg har ambisjoner om det, men jeg går ikke rundt og tenker på det. Nå er det Vålerenga som er viktigst. Og om jeg presterer her, så kanskje jeg kan få sjansen, men jeg tenker ikke på landslaget før den tid kommer.

- Hvorfor blir 2013 blir en god sesong for deg?

- Hovedårsaken til det vil nok være at jeg er godt trent, i bra fysisk form. Jeg har også vært skadefri i lang tid, og vet hva jeg er i stand til å utrette på en fotballbane. Holder jeg meg der jeg er nå, blir dette bra, sier han.

Om 2013-sesongen bli like god som det Fredheim Holm håper på, kan vi kanskje få de første svarene på 16. mars. Da serieåpner Vålerenga hjemme mot Brann.

Kommentarer til denne saken