Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg har aldri tenkt en slik tanke

Storhamar slo tilbake i NM-finalen og sjefen fnyser av dystre spådommer.

STORHAMAR - STAVANGER 5-3 (1-1 i kamper):

Etter tap i første NM-finalekamp mot Stavanger Oilers hadde Storhamar allerede kniven på strupen før kamp to i Hamar onsdag kveld.

Hadde siddisene vunnet der, ville det blitt meget, meget vanskelig for gutta fra mjøsbyen å henge med i kampen om NM-tittelen.

- Hockeyfeber
Storhamar har ikke vunnet NM-sluttspillet siden 2008 og er ikke levnet store sjanser i år, heller, men akkurat nå er det hockeyfeber i Hamar.

- Det er veldig bra. Det er virkelig hockeyfeber. Det er mange tilskuere på kamp, ikke bare i disse finalekampene, men på hver kamp. Alle prater bare om ishockey her. Vi spiller også bra hockey og scorer mange mål og jeg tror tilskuerne liker det, sier trener Alexander Smirnov til Nettavisen.

Han er imidlertid ikke enig med de som i forkant hadde spådd at det hele ville vært over om Stavanger vant onsdagens kamp i OL-amfien.

«Sasja» Smirnov fnyser av de dystre spådommene.

- Jeg tenkt den tanken. Jeg har tro på eget lag og den kraften vi har i laget. Det er umulig for meg å gi opp før jeg må, sier han.

- Spesielt
Neste oppgjør i best-av-sju-serien spilles allerede førstkommende fredag og Smirnov er klar på at bataljen i oljebyen blir en helt annen kamp.

- Neste kamp blir tøff. Det er litt spesielt å møte Stavanger borte. Det er en mindre bane og Oilers spiller en annen hockey der, en mer fysisk og voksen hockey. Vi må være klare for det som venter oss, sier han.

- Hvordan skal dere slå dem borte?

- Det handler om detaljer, masse detaljer, ikke bare én eller to. Det handler om overtall, disiplin, dropp, masse. Det blir en annen match og vi må være bedre enn sist. Vi må forandre på det som ikke fungerte.

Mange mål
Oppgjøret ble en målrik affære.

Det var Stavanger som tok ledelsen, tidlig i første omgang. 19 sekunder var spilt da Peter Lorentzen scoret fra litt spiss vinkel. Det gikk imidlertid ikke lang tid før Linus Johansen ordnet balanse i regnskapet.

Andreperioden ble dramatisk. Hjemmelaget gikk opp i både 2-1 og 3-1 ved henholdsvis Christian Larrivee og Lars Løkken Østli.

Storhamar var i ferd med å koble et grep om det hele, men gjestene fra oljebyen nektet å gi seg. Christian Dahl-Andersen og Dan Kissel sørget nemlig for at lagene igjen var like langt på stillingen 3-3.

Før siste pause tok likevel hamarlaget tilbake ledelsen. Denne gang var det Patrik Bäärnhielm som scoret og avsluttet en forrykende periode.

Sluttperioden ble ikke like målrik, men en fulltreffer av Jacob Berglund avgjorde langt på vei kampen. Stavanger klarte aldri å svare.

- Vilje og moral
Oilers satte inn en sluttspurt og gjorde et hederlig forsøk på å igjen hente opp vertens ledelse, men ble stoppet av en god Andrew Engelage.

- Vi spilte enkelt og spillerne fulgte taktikken i dag. Det er veldig bra at vi kommer tilbake slik. Vi var mye bedre enn i første kamp. Vi scoret også tre mål i overtall, det er jeg fornøyd med. Spillerens vilje og lagmoral gleder meg, også, sier Storhamar-treneren til Nettavisen om kampen.

Dermed står det 1-1 i kamper og finaledramaet lever.

Kommentarer til denne saken