Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg har en bror som har gjort noe galt

Politiets spesialenhet vurderer etterforskning av politi-broren til den antatte Lommemannen. Selv sier han at han ikke visste noe.

- Jeg har en bror som har gjort noe galt. Jeg har ikke gjort noe galt, og familien hans har ikke gjort noe galt, sier politimannen til Aftenposten. Mannen, som er den siktede 55-åringens bror, sier at han aldri mistenkte sin bror som Lommemannen.

Les også:
Ble tatt med skarpladd våpen
Ofrene strømmer på
Dette er Lommemannen

- Hvis jeg hadde kjent igjen min bror, så hadde han vært pågrepet der og da!

Spekulasjoner i media
Politimesteren i Follo politidistrikt, Arne Jørgen Olafsen, opplyste på pressekonferansen lørdag at Spesialenheten for politisaker ser på saken og vil vurdere den løpende. Årsaken er altså at 55-åringens bror har jobbet i politiet.

- Det er kommet hentydninger i media om at siktedes bror skal ha påvirket etterforskningen. Vi har ingen indikasjoner på at det har skjedd, sa Olafsen.

- Vi ønsker å få noe mer opplysninger enn det som er kommet frem i media i forhold til brorens rolle, sier leder Jan Egil Presthus i Spesialenheten til avisen.

Dobbeltrolle
Spesialenheten ønsker å undersøke om broren har hatt noen dobbeltrolle i forhold til broren. Blant annet har det kommet fram at han var tilstede under ransakingen av brorens hus i forbindelse med etterforskningen i 1999. Politimannen sier at han var i huset for å ta vare på sin svigersøster og barna.

Etterforskningen i 1999 ble henlagt. Men det var denne saken som til slutt felte 55-åringen.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen