Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg har endelig lært

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): Magne Hoset sto fram som Norges beste, og glitret med den ene silkepasningen etter den andre i 3-2-seieren over Russland.

NORGE – RUSSLAND 3-2: Landslagssjef Åge Hareide var en av mange imponerte tilskuere til Magne Hosets gode landskamp mot Russland - etter eget utsagn hans beste landskamp så langt.

Bedre defensivt
- Hoset stod bak mye av det kreative. Han har utviklet seg stort, og mest på det defensive. Tidligere var han en énveisspiller, nå er han blitt en toveisspiller, sa Hareide til TV 2 Nettavisen etter kampen.

23-åringen er bedre trent og jobber hardere enn noen gang tidligere. Det var faktisk først i fjor at Molde-spilleren fant ut at han ville jobbe hjemover på banen også.

- Jeg har skjønt hva som skal til. Hvis jeg skal ut i verden, må jeg bli bedre defensivt. Og de som har sett meg spille de siste 8-9 månedene, har vel sett at jeg har blitt det, forklarte Hoset.

Løp og smilte
TV 2 Nettavisen kåret Hoset til banens beste, og ga ham en 7’er på børsen. Det mest imponerende var kanskje de mange presise og kreative langpasningene han slo. Bommet han i det hele tatt?

- Jeg tror ikke det, sa Hoset – og gliste bredt.

Det er liten tvil om at han storkoste seg i sin niende og beste landskamp.

- Den første halvtimen gikk jeg bare og smilte. Da løp jeg nesten ikke defensivt i det hele tatt. Og jeg kjenner at jeg har utrolig mye løpskapasitet. Hadde jeg scoret, hadde det vært en optimal kamp.

- Jeg fikk en sjanse på slutten som jeg burde scoret på, sa Hoset, som var mest irritert over den første norske sjansen i kampen.

Inspirert av Andresen
Den kom i det 22. minutt, da Hoset slo en fabelaktig pasning over Russlands forsvar og inn til Morten Gamst Pedersen, som dempet ballen på brystet og skjøt i beina på Russlands keeperdebutant, Igor Akinfeev.

- Faen at ikke Gamst scoret på den pasningen min. Den var jeg fornøyd med, smilte banens beste.

Etter kampen innrømmet han at det var en spesiell opplevelse å spille sammen med Ole Gunnar Solskjær og Martin Andresen.

- Martin Andresen er en inspirasjonskilde. Det han gjorde med Stabæk i fjor, var veldig inspirerende. Samspillet med Martin og Ole Gunnar Solskjær fungerte utmerket i dag.

Kaptein Martin Andresen sendte rosen rett tilbake til Hoset.

- Det er veldig fint å spille sammen med Magne Hoset. Han er en intelligent ballspiller.

Også Ole Gunnar Solskjær var tilfreds med den offensive biten av Russland-kampen.

Reklame

Nå gjør du utrolige kupp på vinterutstyr og vinterklær