Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg har fusket

Her er hele pressemeldingen fra Bjørn Benkow.

Jeg har fusket

Jeg har ingen unnskyldninger. Bare forklaringer.

Men faktum er allikevel at jeg har fusket. I noen saker.

I korthet har spørsmålet vært: Har jeg truffet og snakket med en rekke verdenskjente personligheter som jeg siden har skrevet portretter på, med sitater fra disse personene.

Svaret er ikke sort-hvitt. Jeg har truffet og snakket med disse verdenscelebritetene. Men omstendigheter og tidsrom har ikke alltid vært som skrevet. Jeg har to ganger truffet og intervjuet Bill Gates. Ene gangen var faktisk på et fly hvor jeg klarte å kapre setet ved siden av ham på turistklasse.

Sitater som er tillagt Bill Gates, eller andre, er ikke feilaktige. Og ei heller blitt bestridt. Ei heller når det gjelder mange andre som jeg faktisk også har truffet og/eller snakket med. Grunnlaget har alltid vært personlig møte med celebritetene, kombinert med grundig research.

Men faktum gjenstår: Jeg har fusket om når, og til en viss grad hvordan, jeg har truffet de gjeldende personer i profilportrettene.

En dårlig unnskyldning, men kanskje et forklarende faktum: Jeg har de senere årene vært beheftet med dårlig helse. Alvorlige hjerteproblemer og en genetisk, uhelbredelig muskelsvikt. Jeg er stort sett blitt stolbunden.

Som sagt er ikke dette en unnskyldning., kun en slags forklaring. For et menneske som aldri har vært flink med penger, og dermed ei heller lagt noe på kistebunnen, er mine inntekter blitt sterkt redusert etterhvert som jeg er blitt gammel og ufør. Hodet er fremdeles aktivt og min idérikdom like stor. Mangel på mobilitet er nærmest null. Og dermed har jeg heller ikke kunnet ha den store reiseaktivitet mitt tidligere liv har vært preget av. Derfor er jeg også forhindret i å oppsøke mange av dem som jeg tidligere var kjent for å få tak i.

Kort sagt: Det som er gjort, er gjort av desperasjon. For å betale husleie, strøm, mat; for å overleve.

Det er sagt: «Lær historie, husk historie ­ for ikke å gjenta historien». Jeg har dessverre ikke gjort som skrevet.

En uforbeholden unnskyldning til kolleger, familie og venner. Og selvfølgelig, til det lesende publikum.

Tilgi meg, for jeg visste hva jeg gjorde.

Bjørn Benkow

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter

Kommentarer til denne saken