Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg har gitt klar beskjed til en rekke spillere

FCK kapret mesterligaplass, men Ståle Solbakken slakter egne spillere.

FC København scoret vinnermålet fire minutter før slutt da OB ble slått 3-2 i Parken søndag. Samtidig tapte Midtjylland for dumpekandidaten Sønderjyske, og da klatret FCK forbi og inntok sølvplassen ett poeng foran Midtjylland.

Thomas Kristiansen ble den store helten da han satte inn scoringen som sikret annenplass i serien bak AaB.

Dermed er Solbakkens FCK klar for mesterligakvalifisering i sommer.

Daniel Braaten kom inn mot slutten og var på banen da kampen ble avgjort. Han får ikke ny kontrakt i FCK og var en av spillerne som ble takket av etter den siste kampen for sesongen.

Ståle svinger øksen

Solbakken bestemmer stort sett alt det sportslige i FCK etter sportsdirektør Carsten V. Jensens avgang, og nordmannen sier flere spillere må ta seg sammen dersom de vil bli i klubben.

- Jeg har gitt klar beskjed til en rekke spillere. Dette er spillere jeg tidligere ville satse på og som er profiler i laget, sa Solbakken etter kampen.

Den norske treneren legger ikke skjul på at han vil gjøre endringer i troppen, men at det kan bli vanskelig.

- Vi har x antall spillere på kontrakt, og akkurat nå er det ingen interesse for dem. De har meget høy lønn i FCK og er vanskelige å selge. Det gir oss mindre handlefrihet, sier han.

Solbakken legger til at han uansett skal bruke penger i sommer og at det først og fremst er på midtstopperplass laget må styrkes.

Nedtur

Mustafa «Mos» Abdellaoue, som er på lån i OB fra nettopp FCK, spilte hele kampen for bortelaget. Espen Ruud er suspendert og var ikke med. Han forlater klubben etter seks sesonger.

For Midtjylland ble sesongavslutningen en enorm nedtur. Laget kjempet lenge om seriegullet, men tap i de tre siste kampene, samtidig som FCK vant sine siste tre, sendte Herning-laget ned til 3.-plass.

Søndag tapte Midtjylland 1-3 for Sønderjyske, en klubb som reddet plassen med en meget god avslutning på sesongen.

AGF rykket ned

AaB ble seriemester med 62 poeng, seks foran FC København. Laget avsluttet med 1-0-seier over AGF, og dermed er det klart at Johan Lædre Bjørdals lag rykker ned sammen med Viborg.

AGF fikk sjansen til å berge plassen da laget tidligere i uken ble tilkjent 3-0-seier i en kamp som var tapt 0-3. Årsaken var at motstanderen hadde brukt en spiller som skulle sonet karantene. AaB-trener Kent Nielsen endret en plan om å slippe til flere reserver noen dager etter cupfinaleseieren mot FC København.

- Hvis vi skulle tape for AGF, vil jeg ikke at noen skal kunne påstå at det skyldtes at vi ikke stilte vårt beste lag, sa han. (©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken