Mens skisksytterherrene har sanket flere gull så langt i OL, har det gått noe tyngre for jentene, selv om medaljefangsten har vært brukbar, også for dem.

Før fredagens stafett sto jentene med et sølv av Tora Berger, en bronse fra Tiril Eckhoff, samt at de to nevnte jentene var med å vinne miksstafetten.

Etter imponerende innsats i sistnevnte øvelse var det derfor naturlig å ha store forhåpninger til hva de norske jentene kunne få til i nok en stafett.

Og medalje skulle det også bli på Fanny Welle-Strand Horn, Tiril Eckhoff, Ann Kristin Flatland og Tora Berger. Laget ble til slutt nummer tre og tok bronsen.

- Levd ut drømmer
Det var Ukraina som vant, mens Russland ble nummer to.

Dette var for øvrig det siste mesterskapsrennet til Tora Berger. Den norske veteranen har uttalt at hun ikke kommer til å gå flere mesterskap etter OL.

Berger har to gull og et sølv fra OL-sammenheng, samt åtte gull, fem sølv og fem bronse fra VM i løpet av en lang og innholdsrik karriere.

- Jeg føler jeg har gjort mitt, levd ut mine drømmer. Jeg har nådd min topp for hvor god jeg kan bli som skiskytter, sier Tora til TV 2.

- Det var artig å få vinne medalje i mitt siste løp, sier hun.

Gikk seg opp
Fanny Welle-Strand Horn gikk noe overraskende den første etappen for Norge, på bekostning av Synnøve Solemdal, men fikk slite litt på sine runder.

Horn pådro seg tre bom i løpet av etappen, én på liggende og to på stående, og dermed endte Norge opp et stykke bak, 51 sekunder ved veksling.

Heldigvis var det formjenta Tiril Eckhoff som skulle gå neste etappe. 23-åringen skjøt feilfritt på liggende og kun én bom på stående.

(artikkelen fortsetter under bildet)

I sporet holdt hun også god fart og gikk totalt inn rundt 20 sekunder.

- Følelsen var bra på standplass, men litt lite krutt i sporet, sier hun til TV 2.

Ann Kristin Flatland på tredje etappe har ikke fått det helt til så langt i OL, men klinket til med en svært god etappe fredag og skjøt feilfritt.

Tora avsluttet
På Flatlands etappe fikk i tillegg ledende Ukraina, ved Valj Semerenko, en liten kollaps på siste skyting og dermed kunne lagene bak knappe inn mye tid.

Flatland sendte Tora Berger ut som nummer tre, 27 sekunder bak Ukraina og Russland. Og dermed var det fortsatt håp om et norsk gull på distansen.

- Jeg var helt ferdig da jeg kom i mål. Jeg hadde kjempegode ski og skytingen var bra. Det er medaljer vi går for og jeg ville gå for laget, sier hun til TV 2.

Berger skjøt feilfritt på første skyting og tok innpå Ukraina i tet, men én bom på andre skyting gjorde oppgaven litt for vanskelig for Norge.

Russland lå fortsatt foran Norge, også, og Berger var ikke i stand til å hente inn lagene i tet. Dermed ble det en bronse i hennes siste mesterskapsløp.