Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg har ikke bestemt meg

Knut Arild Hareide (KrF) er overrasket over Høybråtens beslutning.

Dagfinn Høybråten (52) fortalte i NRK Lørdagsrevyen at han ikke stiller til gjenvalg som leder for Kristelig Folkeparti (KrF) etter landsmøtet til våren.

For stortingsrepresentant, og tidligere nestleder i KrF, Knut Arild Hareide (37) var dette uventet.

- Jeg er overrasket over at han valgte dette tidspunktet. Men jeg opplever at det er en lang tidsprosess bak dette valget, forteller Hareide til Nettavisen.

Han innrømmer at informasjonen er relativt ny for ham.

- Da jeg gikk inn i Stortinget i dag tidlig visste jeg ikke om intervjuet, sier han.

Les mer her: Høybråten trekker seg

Klar favoritt til å overta
Hareide seiler nå opp som en klar favoritt til å overta ledeplassen, etter KrF holder sitt landsmøte til våren. Selv utelukker han ikke muligheten for at dette blir en realitet.

- Jeg har ikke tatt stilling til dette. Hvis det blir aktuelt må jeg tenke gjennom det.

Han understreker likevel at dette er opp til valgkomiteen.

- Det er alltid hyggelig at noen utpeker en som aktuell kandidat. Men det er også flere kandidater, og det vil være ulike meninger om dette i KrF, forteller han.

- Syns dette er leit
Høybråten har fått mye kritikk den siste uka, etter at anonyme KrF-politikere gikk ut i media med sin misnøye med hans lederstil.

Hareide på sin side syns det er trist at lederen trekker seg.

- I går gikk jeg ut og forsvarte Dagfinn. I det ligger det jo at jeg syns dette er leit. Han har fått til gode resultater for KrF, sier han og trekker frem eksempler fra Høybråtens poltiske karriere.

- Få har hatt så mange politiske seire som Dagfinn. Alle husker jo røykeloven. Han er også mannen bak psykiatrireformen. Da han var helseminister gikk helsekøene nedover, og de har gått oppover etter at han gikk av. Men det viktigste er bioteknologiloven, mener Hareide.

- Håper partiet samler seg
Lørdag kom også katastrofemålingen Synovate har foretatt, der partiet kun fikk 3,2 prosent.

Les mer her: Katastrofemåling for Kristelig Folkeparti

Hareide håper partiet nå vil samle seg.

- Jeg tror ikke det blir noen umiddelbar endringer. Det er lenge til landsmøtet. Men jeg håper partiet kan stå samlet fremover, sier stortingsrepresentanten.

- Vi skal greie å sette preg på norsk politikk på en god måte. Jeg tror Norge trenger et verdiparti, som fokuserer på miljø og ikke minst fattigdom.

Kommentarer til denne saken