Julian Assange - Grunnleggeren av Wikileaks - avviser at han har fått blod på hendene etter å ha utgitt over 90.000 hemmelige dokumenter om den afghanske krigen.

Les også:92.000 hemmelige dokumenter lekket.

Assange sier til BBC News at det ikke finnes bevis som tilsier at noen informanter har dødd som følge av lekkasjen, og anklager heller Pentagon for forsøk på å rette folks fokus vekk fra det faktum at tusenvis av liv går tapt i krigen.

- Hver og enkelt må vurdere hvorfor Pentagon fokuserer på det hypotetiske blodet som visstnok skal være på våre hender - til tross for at det ikke finnes bevis for det - sammenlignet med 20.000 liv som har gått tapt i Afghanistan. Dette er dokumentert og avslørt av vårt materiale, sier Assenge til BBC.

Gir seg ikke
Wikileaks la ut dokumentene søndag 25. juli. Avsløringen inneholder hittilk ukjente detaljer om krigen i Afghanistan, fra arkiver i Pentagon og rapporter fra felten fra 2004 til 2010. Dokumentene skal være skrevet av soldater og etterretningspersonell - og beskriver alt fra militære handlinger til hemmelige møter.

Spesielt er det beskrivelser av tidligere urapporterte sivile dødsfall som har fått mye fokus. Arkivene med dokumenter har fått navnet «Afghan War Diary, 2004-2010». Assange lover ovenfor BBC at Wikileaks vil fortsette å lekke hemmelige dokumenter i fremtiden, til tross for kritiske reaksjoner i lys av den seneste lekkasjen.

Leder av det amerikanske «Joint Chiefs of Staff», Mike Mullen, var kjapt ute og uttrykte sitt raseri ovenfor Wikileaks.

- Mr. Assange kan si hva han vil om det gode han og hans kilder tror på, men sannheten er at de kanskje allerede nå sitter med unge soldaters blod på hendene, eller kanskje en Afghansk familie, sier han - ifølge BBC.

En stille bønn
Det hvite hus kommer med en bønn - gjennom rådgiver Robert Gibbs - om at vedkommende som lekket de afghanske filene ikke frigjør mer.

- Det er viktig at ikke flere skader påføres vår nasjonale sikkerhet, sa han på NBCs Today Show.

Det er ikke lenge siden at Wikileaks publiserte en video av et dødelig helikopterangrep i Irak. Soldat Bradley Manning skal stilles for retten etter å ha blitt anklaget for å lekke videoen - der en Reuters fotograf ble drept, melder BBC.

Pentagon vil også undersøke om Manning står bak lekkasjen av hemmelige Afghanistan-dokumentene.