Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg har ikke vært lett å ha i hus

Emil Hegle Svendsen tror de rundt ham har merket at alt ikke har vært bra med ham.

KONTIOLAHTI (Nettavisen): Emil Hegle Svendsen var en glad mann da han gikk inn til sølv på normaldistansen under Kontiolahti-VM torsdag kveld.

Trønderen har slitt med mye sykdom den siste tiden og har ikke levert gode resultater i forkant av VM. Derfor var han svært godt fornøyd med å kunne ta steget opp på podiet.

- Har ikke sprudlet
I møte med pressen forteller Svendsen at han ikke akkurat har vært i perlehumør den siste tiden. Det har nok både folk rundt ham og samboeren, TV-profil Samantha Skogrand, merket.

- De rundt meg har nok merket det på meg, jeg har ikke sprudlet. Jeg tror nok ikke jeg har vært lett å ha i hus, da. Derfor føles det bra å stå på pallen nå, sier nordmannen på en pressekonferanse.

- Blir du lett å ha i hus når du kommer hjem? spør en journalist.

- Når sesongen er over, da er jeg i mitt ess, sier Svendsen med et stort glis om munnen.

- Langt nede
29-åringen forteller at det har vært perioder der han har vurdert å droppe VM.

- Etter forrige sykdomsperiode, etter Holmenkollen, var jeg langt nede. Etter en hel uke, var jeg fortsatt ikke frisk. Da begynte jeg å lure på om jeg i det hele tatt hadde noe i VM å gjøre. Jeg hadde jo en sykdomsperiode rett etter jul, også. Men jeg klamret meg til håpet, sier skiskytteren.

- Da ting gikk ræva, så tenkte jeg tanken at jeg ikke hadde lyst til å reise til Finland, men etter hvert kjente jeg at formen begynte å bli bedre, det føltes ikke så verst, likevel. Da var det håp og det er viktig å aldri gi opp. Det kan åpne seg muligheter og det gjorde det i dag, sier han videre.

Hegle Svendsen åpnet VM med en svak sprint, men har siden kommet sterkere og sterkere.

- Jeg var ikke så veldig fornøyd etter sprinten. Jeg var langt nede etter et drittløp, men oppdaget at jeg bare var rundt 20 sekunder etter på løpstid og jeg hadde ikke en gang kjempet om medalje. Det var på mange måter en lettelse. Etter det har jeg prøvd å finne den gode følelsen, sier han.

Torsdag hadde han få muligheter til å hamle opp med Martin Fourcade. Svendsen skjøt feilfritt, mot franskmannens ene bom, men i sporet var Fourcade overlegen og vant klart.

- Jeg burde slått Fourcade med én bom mindre, men med den oppladningen jeg har hatt, er jeg fornøyd, sier han.

- Var det noe galt?
Svendsen påpeker at han ser på et sølv som absolutt godkjent i dette VM

- Suksess og suksess, hva man kaller det er ikke så viktig. En må gjøre det beste ut av situasjonen der og da. Alt det andre er det lite jeg kan gjøre noe med, sier han.

Han påpeker også at ting alltid kunne vært verre.

- Jeg kunne ha sittet der med kyssesyken. Etter den andre sykdomsperioden begynte jeg faktisk å tenke at det kanskje var noe galt med kroppen min, medgir trønderen.

Nå venter nye medaljesjanser for Svendsen lørdag og søndag. Først skal det norske laget kjempe om gull på stafetten og søndag er det nye, individuelle sjanser på fellesstarten.

Kommentarer til denne saken