Raheem Sterling er spilleren på alles lepper i England den siste uken. Han skal selv ha valgt å stå over landskampen mot Estland fordi han følte seg sliten. Det har skapt debatt og splittelse blandt fotballfansen på balløya.

Søndag skal Sterling møte sin tidligere klubb, Queens Park Rangers, for første gang. QPR har fremdeles en plass i Sterlings hjerte. Senest i vår var han til stede på Wembley, og heiet laget fram til opprykk.

Kjempetalent
Liverpool-stjernen spilte flere år på QPRs ungdomslag, og han ble godt lagt merke til i London-klubben.

Ifølge Daily Mail, er Sterling den dag i dag det største talentet ungdomstrener Steve Gallen har sett hos de hvit- og blåstripede.

- Han hadde det talentet som du som trener får se én gang i livet, om du er heldig, forklarer treneren.

Gallen var sjef for U21-laget til QPR da han første gang så Sterling spille, på laget for spillere under 12 år. Han ble mektig imponert.

- Det var en under 12-kamp mot Wycombe. Først scoret Wycombe, deretter puttet Sterling. Så scoret Wycombe igjen, før Sterling utlignet. Jeg tror Wycombe vant kampen 5-4 mot vårt ettmannslag. Da jeg kom tilbake til klubben, var det første jeg klarte å lire av meg: «Jeg har nettopp sett Raheem Park Rangers», sier Gallen.

Slet psykisk
Problemet til Sterling var at han ikke taklet å tape fotballkamper. Han begynte å gråte, og klagde på laget sitt.

- Han kunne gå av banen gråtende - ikke fordi han hadde vondt, men fordi laget tapte. Han kunne si: «Jeg prøver så godt jeg kan, og jeg scorer mange mål, men de andre bare slipper inn mål og lar meg tape.» Alle klubbene i England visste om han på denne tiden, men de var skeptiske til å hente han på grunn av hans attitude, forteller Sterlings tidligere trener.

Bare Fulham og Liverpool viste skikkelig interesse for stortalentet. De andre klubbene hadde blitt skremt bort av oppførselen hans.

Det var dette som gjorde at prislappen ikke var høyere enn 700.000 pund, da Sterling signerte for Liverpool i 2010.

Heldigvis for Liverpool, og heldigvis for Sterling selv, har han klart å legge av seg sine barnslige fakter. Kjøpet må sies å være et røverkjøp.

Forrige sesong ble en stor opptur for angriperen, som også fikk plass i Englands VM-tropp. Nå er Sterling jaktet av halve Europa, men de siste ryktene går på at han snart signerer ny kontrakt med Liverpool, verdt 100.000 pund i uka. Det er ekstremt for en 19-åring.

Kampen mellom QPR og Liverpool kan følges live her.