Alan Pardew har hatt stor suksess med Newcastle siden han tok over som manager i klubben fra Chris Houghton tilbake i 2010.

Den tidligere midtbanespilleren ledet Tyneside-klubben til en sterk femteplass på tabellen forrige sesong og ble kåret til «årets trener» i Premier League. Tiden i Newcastle har vært en stor opptur for Pardew. 51-åringen har imidlertid ikke alltid vært like populær som manager og har hatt mindre vellykkede perioder.

- Så mye Chelsea
Før han endte opp i Newcastle har Pardew vært manager for klubber som Reading (1999-2003), West Ham (2003 - 2006), Charlton (2006 - 2008) og Southampton (2009 - 2010).

Selv forklarer han oppturen i Newcastle med at han lærte veldig mye av José Mourinho i den tiden portugiseren ledet Chelsea. Pardew fulgte nøye med på Mourinhos lederstil.

I et intervju med The Chronicle avslører Newcastle-manageren at har rappet et og annet fra den nåværende Real Madrid-treneren.

- Jeg så Chelsea hele tiden. De spilte like utenfor vinduet mitt. Det var mens José Mourinho var der. Han viste meg ting jeg aldri før hadde sett i engelsk fotball, sier Pardew.

- En del av de trenerferdighetene han tok med seg til England, lærte jeg av. Jeg må innrømme at jeg har rappet en del av hans fotballfilosofi, sier Newcastle-sjefen.

Wenger og Coppell
Det er imidlertid ikke bare Mourinho som har vært en inspirasjon for den tidligere midtbanespilleren.

- Mange av de virkelig store managerne jeg har fått jobbe med har hatt innflytelse på meg. Arsène Wenger i Arsenal er en annen jeg har lært mye av, forteller 51-åringen.

- Noen har også vært forbilder for meg gjennom hele fotballkarrieren, som for eksempel Steve Coppell, sier manageren.

Guardiola og Mourinho
Pardew sier han nå savner en trenertype som Mourinho i Premier League, men er sikker på at både portugiseren og spanske Josep Guardiola snart blir å finne på balløya.

- Det er synd at José ikke er her nå, men jeg er sterk i troen på at han skal komme tilbake. Pep kommer også, tror jeg. Da vil Premier League ha de beste trenerne i verden, sier Pardew.

- Det er det som er så fint med England. Vi har blitt en smeltedigel for topptrenere. Det er derfor vi også har den beste ligaen i verden, avslutter Newcastle-manageren.

Newcastle har fått en fin start på den inneværende sesongen og har sanket 13 poeng på ni kamper. Spissen Demba Ba har imponert med sine sju mål for klubben.