David James har vært et kjent fotballnavn i en årrekke. Den rutinerte keeperen har gjort stor karriere i Premier League, og har også vært å finne mellom stengene på det engelske landslaget i flere år.

Totalt har den storvokste keeperen 47 kamper med de tre løvene på brystet, og debuten kom mot Mexico helt tilbake i mars 1997. En kamp England til slutt vant med 2–0.

- Hatet alle
Men til tross for mange år på baken, har 39-åringen aldri klart å gjøre keeperplassen til sin egen. Først var han reserve for David Seaman, og de siste årene har han fått konkurransen fra en rekke yngre burvoktere som Robert Green, Scott Carson, Joe Hart og Ben Foster. Den tidligere Liverpool-spilleren innrømmer at han ikke alltid har taklet denne konkurransen like bra, og at han likte dårlig å bli benket.

- Jeg var tilbake mot Ukraina, og selv om jeg ikke fikk starte så håpet jeg vi skulle vinne. Det var uheldig at Robert Green fikk rødt kort, sier James ifølge Daily Star.

- Men tidligere har det ofte vært slik at jeg har hatet alle når jeg har blitt plassert på benken, og til og med håpet at de skal gjøre kostbare feil, forteller keeperen.

- Vil bidra til VM-seier
James har spilt for en rekke klubber i England, og startet karrieren i Watford. Han har også vært innom Liverpool, Aston Villa, West Ham, Manchester City, og nå Portsmouth. Nå håper han å krone karrieren med å vinne et verdensmesterskap.

- Nå er laget det viktigste. Alle vil selvfølgelig spille, og det vil også jeg. Men skulle jeg bli tatt ut i troppen, men ikke få spille, så vil jeg gjøre alt for å støtte de som er på banen.

- Å vinne VM er stort, og det er derfor jeg ønsker å bidra. Ikke for David James’ skyld, men for fotballen, og denne nasjonen, forteller keeperen om VM-drømmen.

- Viktig for England
James tror en VM-seier kan gi engelsk fotball et massivt løft.

- Om England vinner VM, så vil to-tre spillere bli store helter. Men den virkelige vinneren vil være engelsk fotball, på grunn av alt som følger med en slik seier.

- Så om jeg er i troppen, og noen andre spiller, så vil det være et riktig valg.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!