ROSENBORG - TROMSØ 3-0:

LERKENDAL (Nettavisen): I årets sesong har ikke alt gått like mye på skinner for Nord-trønderen i RBK-trøya. Flere har meldt seg på i kampen om plassene, der Daniel Fredheim Holm har tatt hånd om posisjonen Svensson hadde klippekort på i fjor.

- Det vil alltid gå opp og ned, men det er klart det er litt uvant å sitte på benken. Men det bør jeg tåle, sier unggutten til Nettavisen.

I kampen mot Tromsø søndag kveld kom Svensson inn for Fredheim Holm sent ute i annenomgangen. Det endte med scoring og flere gode involveringer.

- Jeg var veldig ivrig, og det føltes veldig godt å score igjen, sier Svensson.

Han nekter å kalle det en revansje, selv om det innerst inne kanskje føltes sånn.

- Dere vil jeg skal si det, men det gjør jeg ikke.

- Hvorfor ikke?

- Okei, da! Det føltes jævla godt å se den inn, sier han med smilet påsmurt.

- Må tale det
Janne Jönsson mener at Svensson må tåle at han må sitte litt på benken og bruke situasjonen til hans beste.

- Det er uvant for Jonas. Konkurransesituasjonen er annerledes i år, og da kan det bli sånn. Det er likevel bare å jobbe litt ekstra, så vil Jonas være tilbake. Jeg ser han står igjen ekstra på trening, så det virker som han blir motivert til å bli bedre, sier RBK-treneren.

Etter innhoppet mot Tromsø imponerte Svensson treneren.

- Han jobber godt med de arbeidsoppgavene han har fått. Han kommer seg inn i boks, noe som er viktig, og han blir flinkere til å utfordre, sier Jönsson.

Selv om suksessen har vært stor for Svensson på den venstre midtbaneposisjonen, er det likevel sentralt i banen han hører hjemme.

- Når jeg hører ordet «kantspiller», forbinder jeg ikke akkurat det med meg, sier Svensson til Nettavisen.

Nå er dog kometen fra i fjor bare fornøyd han får spilletid.

- Per dags dato er jeg fornøyd med å spille, men både jeg og Janne vet hvor jeg er best, sier unggutten.

Fremtiden er sentral
Hvor lenge skal en talentfull spiller brukes i en posisjon han ikke er best i? Det har ikke Svensson svaret på, men forstår at det kan ikke gå flere år.

- Jeg kan ikke spille der i flere år. Det vil ikke være optimalt, men likevel, jeg prøver å gjøre den til min egen, og vil gjøre det jeg kan når jeg først spiller der.

RBK-trener, Janne Jönsson, bekrefter at Svensson ikke er tiltenkt en venstre midtbanerolle på sikt.

- Det er ikke tanken, nei. Tanken er å bruke han mer sentralt i banen etter hvert.

Og legger til:

- Han vurderes per i dag blant de andre som spiller sentralt, men fungerer godt på venstre der han kan supplere de andre sentrale spillerne, sier Jönsson.

Nå skal Svensson på et lite landslagsopphold til torsdag. Med ny kamp på fredag ser det ikke lyst ut med startplass da heller.

- Det kom kanskje ikke på det beste tidspunktet, men jeg skal uansett kjempe for plassen min, og jeg føler at den er innen rekkevidde, sier målscoreren fra søndag kveld før han legger til beskjedent:

- Husk at jeg ikke sa at det at det var en revansje!