Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg kommer ikke til å anmelde

Ballgutten som saboterte for Chelsea vekker sterke reaksjoner.

Charlie Morgan er 17 år gammel og sønn av Swanseas klubbdirektør Martin Morgan, som også eier 22,5 prosent av klubben.

Onsdag kveld havnet han i fokus for en hel fotballverden da han la seg over ballen og nektet å gi den til Eden Hazard, som var ivrig etter å få spillet raskt i gang. Chelsea lå under 0-2 sammenlagt med drøyt ti minutter igjen av returkampen i ligacup-semifinalen mot Swansea.

Hazard forsøkte å sparke løs ballen, men klarte det ikke. Morgan grep muligheten til å vri seg i smerte for å gjøre situasjonen mer dramatisk enn den strengt tatt var.

Dommer Chris Foy hadde ikke annet valg enn å gi Hazard rødt kort. Og Charlie Morgan oppnådde det han var ute etter, nemlig å sørge for at det tok lang tid før ballen igjen var i spill.

- Du kan ikke ta loven i din egne hender. Han mistet hodet og måtte få en straff for det, sier spillerforeningens leder, Gordon Taylor, til BBC.

- En skandale
Det er selvfølgelig også ille at en klubbdirektørs sønn kan påvirke en fotballkamp på en slik måte fra sin rolle som ballgutt. Ekstra ille blir det av at Charlie Morgan før kampen annonserte på Twitter at han skulle drøye tiden.

Hazard må belage seg på minst tre kampers karantene.

Ifølge The Guardian kommer det engelske fotballforbundet ikke til å straffe Swansea for hendelsen.

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('16i1m8ibj77gv1lm2nquhf86nu', 'C4473D7CA3E4464BB37427E0BB13D300', '1fdjibfuc4jvf15spbxzfzequ9', 468, 464, 'perf16i1m8ibj77gv1lm2nquhf86nu-1fdjibfuc4jvf15spbxzfzequ9', 'eplayer14');

Nå har for øvrig Charlie Morgan uttalt seg på Twitter igjen:

Crazy 24 hours. Spoke to Hazard and I will not be pressing charges. Be in touch

«24 ville timer. Snakket med Hazard og jeg kommer ikke til å anmelde», skriver Morgan.

Ikke et ord om at han beklager hendelsen, altså.

- Hazard burde ikke ha sparket ballen ut av ballguttens grep, men han var knapt borti gutten, i motsetning til hva enkelte hevder. Ballguttens oppførsel var en skandale og det er ingen overraskelse at han ikke vil gå videre med saken, uttaler den tidligere landslagsspilleren Michael Owen på Twitter.

Ba om unnskyldning
Swansea publiserte sent onsdag kveld en melding på sin hjemmeside, hvor klubben fortalte at politiet har intervjuet 17-åringen og hans far, og at ingen av dem ønsker å gå til anmeldelse.

«Det var en uheldig hendelse som begge parter beklager at det var involvert i», skrev klubben, som la til at Charlie Morgan ble invitert inn i Chelsea-garderoben etter kampen og ble imponert over den velkomsten han fikk der.

- Ballgutten kom inn i garderoben og vi hadde en rask prat. Jeg sa unnskyld og gutten sa unnskyld. Det er over. Jeg beklager, sa Hazard.

Charlie Morgan har gått fra rundt 500 følgere på Twitter til 99.000. Den siste Twitter-meldingen hans vekker sterke reaksjoner på mikrobloggnettstedet, i mange retninger. Mange av meldingene inneholder såpass sterk ordbruk at det er like greit å ikke sitere dem her. Enkelte hyller ham, de fleste skjeller ham ut og journalister vil ha intervjuer med ham.

Det er selvfølgelig også laget nettspill av dette. «Don't boot the ballboy» er lett avhengighetsskapende.

P.S. Vi har lagt ut en av de morsomste kommentarene på Nettavisen-sportens side på Facebook.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud

Kommentarer til denne saken