Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg kunne ha lagt meg igjen

Men Jo Inge Berget hadde nok advarselen fra Ole Gunnar Solskjær friskt i minne.

DRAMMEN (Nettavisen): Jo Inge Berget scoret Moldes mål i toppkampen mot Strømsgodset søndag kveld, men den tidligere Udinese-spilleren burde kanskje gått av banen med mer enn et mål.

Berget fikk flere store sjanser i løpet av oppgjøret på Marienlyst i Drammen, men misbrukte dem. Rett før pause kom han alene igjennom med Adam Larsen Kwarasey, men ble stoppet av sisteskansen.

- Ble hindret
Det var kontakt mellom de to spillerne da Molde-spissen prøvde å komme seg forbi Godset-keeperen, men Berget valgte å stå på beina i stedet for å legge seg. Sjansen ebbet ut i ingenting.

- Når det gjelder den episoden der jeg går forbi keeper, så var jeg borti han og han borti meg. Jeg kommer ut av balanse og rekker ikke å ta igjen ballen. Det er klart at jeg blir hindret, sier Berget.

Hadde Berget gått i bakken kunne nok dommer Svein Erik Edvartsen vært fristet til å blåse straffe.

- Om dommeren mente det var straffe, burde han blåst uansett om jeg gikk i bakken eller ikke, sier Berget.

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær ønsker ikke å spekulere i om det var straffe eller ikke, men trekker fram en episode fra møtet mellom Molde og Strømsgodset fra tidligere denne sesongen.

Den gang fikk nemlig Berget kjeft av sjefen for å ha filmet. Solskjær var svært lite fornøyd med ungguttens teatralske oppførsel i den kampen, og sa klart ifra da Nettavisen snakket med ham da.

- Den gang la jeg meg, men nå valgte jeg ikke å gjøre det. Men han var borti meg, så jeg kunne lagt meg denne gangen også, sier Berget om situasjonen som inntraff på overtid i første omgang.

- Burde scoret flere
Molde-spissen føler også at han burde bidratt med mer enn én scoring søndag kveld.

- Jeg føler at vi burde ha vunnet kampen. Vi har flere sjanser alene med keeper, og vi burde satt flere enn vi gjør. Jeg føler jeg burde satt flere av sjansene mine, sier han til Nettavisen.

Berget sendte Molde foran i det 14. minutt da Kim André Madsen og Lars-Christopher Vilsvik rotet det til i Strømsgodsets bakre rekker. Berget takket, bukket, og sendte gamleklubben under.

Feiringen var imidlertid ikke så voldsom.

- Det er alltid gøy å score, og det er spesielt å score mot gamleklubben på den gamle stadion, men det var ikke noe bevisst greie at jeg ikke jublet. Jeg ble selvfølgelig glad for scoringen, sier spissen.

- Er i god form
Ole Gunnar Solskjær ønsket ikke å spekulere i om Berget burde hatt straffe i situasjonen før pause. Den tidligere stjernen var imidlertid svært fornøyd med hva unggutten hadde vist på banen.

- Ja, han er kald når han scorer i dag og har et par sjanser til. Han skaper også en del, sier Solskjær til Nettavisen.

- Han er i meget god form om dagen, legger han til om mannen som også har imponert på U21-nivå.

- Har taket på RBK
Med ett poeng søndag kom Molde à jour med Rosenborg på toppen av tabellen. Begge lag har 52 poeng. Allerede neste helg møtes de to gigantene til spennende oppgjør på Aker stadion i Molde.

- Møtet med Rosenborg på Aker stadion er den største kampen for Molde. Det gjelder uansett hvordan tabellen ser ut. Vi har en del store kamper i tiden framover, sier Molde-manageren.

- Rosenborg er et lag vi har hatt et godt tak på den siste tiden, i hvert fall så lenge jeg har vært på Aker stadion. Vi slo dem i cupen, og spilte en veldig god kamp mot dem på Lerkendal, sier han.

- Blir vinneren seriemester?

- Nei, nei, nei, det blir de ikke. Godset er fortsatt i stand til å blande seg inn igjen i dette, avslutter Solskjær.

Kommentarer til denne saken