Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg ligger søvnløs

Et leserbrev mot ektemannen har gjort Vendela Kirsebom Thommessen søvnløs og redd for barna.

Nå tar Vendela Kirsebom Thommessen et oppgjør med NTB-journalist Arnt Folgerø, som i desember gikk ut i et leserbrev til Aftenposten og kritiserte media for å være for snille med Venstres nestleder og hans kone.

- Olaf tar kanskje ikke dette like tungt - mens jeg har vondt i magen og ligger søvnløs. Jeg er redd for at barna skal lese avisen eller høre om pappa. Dette i en situasjon der vi nettopp har kommet over det som for oss var en traumatisk sykdomsperiode, skriver Kirsebom Thommessen i et leserinnlegg i Aftenposten onsdag.

Kommenter saken nederst

- Det er trist at hun reagerer sånn. Det var ikke det jeg ville oppnå med innlegget mitt, sier journalist Arnt Folgerød til Nettavisen.

«Jeg har vondt i magen og ligger søvnløs. Jeg er redd for at barna skal lese avisen eller høre om pappa»

Vendela Kirsebom Thommessen

- Media er for snille
Bredsiden fra Folgerø kom etter at han hadde gått igjennom databaser om Thommessens liv og virke de fire siste årene.

- Uten Olaf Thommessens «allesvigermødresdrøm»-utseende, uten et innvandringsvennlig image, uten modellvakker frue med UNICEF-engasjement, ville han neppe vært en såpass fredet mann av norsk presse, skrev Folgerø.

- Vi er en vanlig familie
Nå forteller Vendela Kirsebom Thommessen hvor såret hun er blitt av kritikken.

- Tenker du noen gang på at vi kan være en vanlig familie, med våre opp- og nedturer som alle andre, med behov for privatliv og armslag som alle andre. Tenker du på at vi er en familie som plutselig rammes av at en ektefelle blir så alvorlig syk at vi ikke vet om han kommer til å leve videre med oss eller ikke. Tenker du noen gang på at det er en alvorlig lammelse for oss som familie, spør hun.

- Ikke hensikten

NTB-journalist Arnt Folgerød sier til Nettavisen at hensikten med hans avisinnlegg ikke var å ramme familien Kirsebom Thomessen slik Vendela beskriver det, med søvnløse netter og redsel for barna.

- Det er trist. Jeg har aldri ment å gjøre noe søvløse med innlegget mitt, sier Folgerød.

Vil du si unnskyld for at du rammet familien slik?

-Jo, det er beklagelig og trist at de reagerer på dette viset. Men jeg beklager ikke at innlegget har stått på trykk. Min mening var ikke å rammen familien privat, jeg ville diskutere Olaf Thomessens offentlig rolle, sier Arnt Folgerød til Nettavisen.

Han understreker at han fortsatt står for det han skrev og gjentar at han ikke beklager dette.

- Jeg mener at innlegget mitt var betimelig. Jeg stiller spørsmål ved Thomessen, hans rolle som politiker og hva han har prestert de siste årene, sier Folgerød.

Vendela skriver også i sitt innlegg at det krever sin mann for å holde sak og person adskilt.

- Jeg synes kanskje at hun ikke akkurat greier å holde det skille i sin side av saken. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere innlegget nærmere, sier han.

- Ser et mønster
Folgerø mener at han har oppdaget et mønster som viser en praksis i sterk kontrast til den humane, tolerante og moralske profilen han har skapt seg som Venstre-politiker.

- Skal man gi dette mønsteret et navn, er det ordet «snusk» som lett faller i hu, og dette «snusket» er noe som hverken Thommessen er blitt konfrontert med, eller opinionen informert om, på en sammenfattet måte. Han er tross alt nestleder i Venstre og en mulig statsrådskandidat i en fremtidig borgerlig regjering. Han er også et menneske som uttaler seg til mediene og opptrer i debatter som om han skulle sitte på den gode moralens trone, skriver Folgerø i debattinnegg nummer to etter at Carl-Erik Grimstad har kalt det første innlegget hans et «nidskrift».

- Hold deg til sak
Vendela Kirsebom Thommessen gjør det også klart at Folgerø bør skille klart Olaf Thommessens liv som politiker og journalist.

- Kan du se at vi er mennesker som har rett til å ha vårt liv for oss selv etter avsluttet arbeidsdag. Olaf er politiker, og har akseptert at han blir hengt ut i medier. Men det er ikke i seg selv grunn god nok til at journalister bare kan skrive i vei og kaste seg ut i personangrep og krenkende omtale. Tvert imot, det krever sin mann for å holde sak og person adskilt. Kritiser gjerne Olaf for hans politiske ytringer hvis de støter deg såpass at du lar deg rive med, men la det i det minste være sak det dreier seg om. Det andre kan du overlate til meg, hans kone, skriver hun.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken