Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg lyver ikke

Trine Ditlevsen nektet å ta Olaf Thommessen i hånda i Oslo tingrett tirsdag.

Venstremannen har havnet i en pikant boligstrid med Ditlevsen og hennes ektemann Jørn Gjelstad, som er underdirektør i Utenriksdepartementet.

Gjelstad og Ditlevsen krever Thommessen for 610.360 kroner etter at de kjøpte boligen til Thommessen og kona Vendela Kirsebom på Vinderen i Oslo sommeren 2004. Prisen var på over 14 millioner kroner.

Et av stridstemaene er dreneringen ved huset. Etter salget viste det seg at det ikke var utført drenering, men Thommessen avviser at han kom med noen form for muntlig bekreftelse på dette da huset ble solgt til Gjelstad.

Vendela kom ikke

Ifølge Thommesen er det hans kone som har hatt hovedansvaret med arbeidet på boligen. Hun kunne ikke møtte i retten på grunn av et dødsfall.

- Av alle de tingene jeg har minst peiling på er rehabilitering av hus definitivt på topp tre, sa Thommesen i retten.

Ifølge Dagens Næringsliv hevder Gjelstad at Thommessen hadde muntlig bekreftet at det var utført drenering rundt huset. Dette avviste Venstretoppen på det sterkeste.

- Jeg lyver aldri, sa han klart og tydelig under utspørringen, men la til følgende:

- Jeg uttrykte en usikkerhet på om det var drenert rundt huset eller ikke. Hadde jeg visst at det ikke var drenert rundt huset hadde jeg selvfølgelig sagt det, sa han videre. Politikeren gikk også kraftig ut mot Gjelstad og Ditlevsens oppførsel i media i forbindelse med saken.

Vurderer nytt søksmål

Gjelstad har nemlig tidligere uttalt at det er mye som tyder på at Thommesen skal ha brukt svart arbeidskraft.

Thommesen har overfor TV2 reagert kraftig på anklagene som har vært ute i mediene.

- Til dels så gjør jeg det. Dette er betydelig spekulativt - på grensen til ærekrenkelse. Personlig synes jeg det, har han sagt til TV 2 Nyhetene.

Han vurderer derfor å saksøk UD-toppen for ærekrenkelse.

- Nå skal vi først se gjennom denne saken - som jeg er veldig trygg på. Så ser jeg ikke bort fra at vi kommer til å vurdere den typen tiltak i etterkant. Av og til må vi sette foten ned når folk driver utilbørlig press og spekulerer i at folk har en profil, sier Thommessen.

Se TV-intervjuvet med Thommessen

- Gleder meg

Thommessen har tidligere uttalt at han gleder seg til rettssaken.

- De prøver å presse oss basert på at vi er kjent. Vi er vant til det og pleier å la det gå, men ikke denne gangen. De prøver å bruke mine uheldige erfaringer fra tidligere, fordi de vet at jeg er sårbar i forhold til mediene. Jeg gleder meg derfor til rettsaken, har Venstre-mannen tidligere uttalt til VG.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere