Ola By Rise sier han ikke føler det som noen slakt av seg selv og sin kompetanse, at den nye landslagssjefen Per-Mathias Høgmo ikke vil ha ham med videre.

Da Høgmo tok ut sin aller første landslagstropp mandag, ble det også kjent at Tor Ole Skullerud går inn som assistenttrener, den jobben By Rise har hatt siden 2006.

Dagbladet skriver at trønderen fikk en telefon fra Høgmo allerede lørdag, og da forsto han fort hvilken vei det bar.

Den endelige bekreftelsen kom mandag.

– Jeg må bare akseptere at en ny sjef vil sette sitt merke på landslaget gjennom å bygge sitt eget team. Jeg opplever ikke dette som en slakt av meg og min kompetanse, sier By Rise. Han legger til at han på ingen måte er noen bitter mann.

– Jeg ser det finnes fotballfaglige argumenter for at jeg kunne vært med i de to siste kampene i kvalifiseringen. Men jeg respektere fullt ut avgjørelsen som er tatt. Det er ingen sure miner, sier By Rise til Dagbladet.

Han sier at han ikke har noen konkrete planer for framtiden.

– Jeg skal tenke meg litt om og kjenne litt på magefølelsen, men i øyeblikket er jeg åpen for det meste, sier han.

Skullerud inn for By Rise
U21-sjef Tor Ole Skullerud blir Per-Mathias Høgmos assistent i VM-kvalifiseringskampene mot Slovenia og Island.

Høgmo ble ansatt som ny landslagssjef fredag. Da han mandag presenterte sin første tropp, avslørte han flere endringer i Norges støtteapparat.

– Støtteapparatet som har vært sammen med Egil (Olsen) er ytterst kompetent, men jeg ønsker å sette et litt eget preg på det. Det blir en løsning for de kommende to kampene, og så gjør vi en grundig evaluering etter sesongslutt og inn mot neste år, sa Høgmo.

Skullerud ledet Norge til bronse i U21-EM i sommer. Han har tidligere jobbet sammen med Høgmo og gleder seg til å ta fatt på sin nye assistentrolle.

– Det blir veldig spennende. Både Per-Mathias og NFF ønsket dette, så da var det lett å hoppe på. Jeg gleder meg, sa Skullerud mandag.

Han understreket at han ikke frykter at jobben skal svekke U21-laget, som han fortsatt skal lede i EM-kvalifiseringen.

Nytt team
Ola By Rise har vært assistenttrener i A-landslaget siden 2006. Overfor Dagbladet slår han fast at han ikke er bitter over å miste jobben.

– Jeg må akseptere at en ny sjef vil sette sitt merke på landslaget gjennom å bygge sitt eget team. Jeg opplever ikke dette som en slakt av meg eller min kompetanse, sier den tidligere målvakten til avisen.

Det ble mandag også klart at Thomas Ødegaard er hentet inn som Norges nye fysioterapeut. Han erstatter Roar Robinson, som har vært landslagsfysio siden 1986.

Norge møter Slovenia (b) 11. oktober og Island (h) fire dager senere. (©NTB)