Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg møtte ikke flykapreren

En tidligere irakisk etterretningsoffiser, som sitter i amerikansk varetekt, skal i avhør ha sagt at han aldri møtte Mohamed Atta, en av flykaprerne 11. september 2001.

Det sier amerikanske tjenestemenn som har nær kjennskap til etterretningsmateriale om saken, skriver The New York Times lørdag ifølge NTB-Reuters.

Før USA invaderte Irak, ble det angivelige møtet brukt som et argument for at det fantes en forbindelse mellom al-Qaida og regimet til Saddam Hussein.

Ryktene om møtet, som skal ha funnet sted i Praha, begynte å sirkulere kort tid etter 11.septemberangrepene. Tsjekkiske tjenestemenn bekreftet først opplysningene, men både CIA og FBI har senere konkludert med at møtet trolig aldri fant sted, og at det ikke finnes håndfaste bevis på at Saddam Husseins regime var innblandet i terrorangrepene.

Den irakiske agenten Ahmad Khalil Ibrahim Samir al-Ani ble pågrepet av amerikanerne i juli. Tjenestemennene som er sakens kilde, tar forbehold om at han kan ha løyet under avhør, og fremholder at ingen uavhengige kilder kan avkrefte eller bekrefte det angivelige møtet med Atta.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?