Queens Park Rangers reddet plassen i Premier League, til tross for søndagens tap mot seriemester Manchester City.

Det kan de ikke takke kaptein, Joey Barton for. Ti minutter ut i den andre omgangen plantet den tidligere City- og Newcastle-spilleren albuen i Carlos Tevez bak dommer Mike Deans rygg. Assistentdommeren fikk riktignok med seg hendelsen og Barton ble tildelt det røde kortet. Noe som gav QPR et håpløst utgangspunkt mot et gulljaktende City.

Men 29-åringen stoppet ikke der. På vei ut, kneet han Sergio Agüero før han forsøkte å skalle ned City-kaptein, Vincent Kompany.

- Gud elsker de som forsøker
Nå ber Barton om unnskyldning til fansen via Twitter.

- Kan ikke gjøre annet enn å be om unnskyldning til spillerne og fansen. Mener likevel at det ikke var noen utvisning. Prøvde å få med meg en av deres spillere også. Det fungerte ikke, men Gud elsker de som forsøker, skriver Barton.

Heldigvis for City, kom Agüero seg opp på beina igjen, og ble til slutt den store helten. Det gikk dermed ikke helt som planlagt for Joey Barton.

- Jeg mistet aldri hodet på noe tidspunkt. Da jeg fikk det røde kortet foreslo en av lagkameratene mine at jeg skulle forsøke å ta med meg én av deres spillere. Ikke mitt stolteste øyeblikk, men hvem bryr seg. Vi er trygge, og det er alt som betyr noe, skriver Barton.

City kom tilbake
Til tross for utvisningen var det overraskende nok QPR som tok ledelsen på Etihad Stadium, tjue minutter ut i andre omgang.

Men hjemmelaget kom sterkt tilbake og snudde det hele til 3-2 på overtid, og ble dermed seriemestere for første gang på 44 år.

Queens Park Rangers-spillerne kunne også slippe jubelen løs da dommeren blåste av dramaet, ettersom Bolton ikke klarte å slå Stoke på Britannia.

Spørsmålet nå er hvor lenge Barton blir utestengt etter oppførselen sin i Manchester.

Les mer om søndagens serieavslutning her.