Joshua King skal hjelpe A-landslaget til VM og U21-laget til EM-suksess. Det går mot en intens start på juni for Blackburn-proffen.

- Det blir hektisk, men jeg gleder meg. Dette har jeg gledet meg til lenge. Og det er mye på spill. I Albania skal vi slåss om spill i VM i Brasil, og så er det videre til Israel noen timer senere for å prøve å hjelpe U21-laget videre fra gruppespillet, sier King til NTB.

7. juni møter Egil Olsens A-landslag Albania i VM-kvalkamp i Tirana. Deretter skal King, Håvard Nordtveit, Markus Henriksen og Valon Berisha med charterfly til Tel Aviv. U21-landslagets åpningskamp mot Israel 5. juni rekker de naturligvis ikke.

A-laget først
De som starter mot Albania, får maksimalt et kort innhopp mot England-U21 8. juni. Derimot blir de solid tilvekst til siste gruppekamp mot Italia 11. juni.

- Det blir hektisk og tøft, men jeg prøver å glemme timene på fly og heller glede meg som en unge til kampene, sier en alltid like blid King.

- Jeg drar først med A-laget. Det blir veldig viktig for meg å spille der om Drillo har lyst til å bruke meg. Starter jeg mot Albania, blir det nok noen dager fri før Italia-kampen, spår kantspilleren.

Han har trent med norske klubber etter at den engelske ligasesongen var over.

- Formen min er veldig bra. Jeg har trent veldig hardt i tre uker etter en ukes pause etter ferien. Jeg har trent med Vålerenga, Strømsgodset og med personlig trener, sier King.

Gyllen mulighet
Alle de store nasjonene, minus Frankrike – som ble slått ut av Norge – er med i U21-EM.

- Det er et godt utstillingsvindu både for meg og alle de andre spillerne. Det er ikke noe jeg går og tenker på, for jeg er i Blackburn og trives veldig godt der, sier King.

- Men du er allerede ute, hva med de hjemlige spillerne?

- Det blir en veldig gyllen mulighet. Jeg håper og vet at de fleste vil være i god form, sier Oslo-gutten. (©NTB)

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til [email protected]. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P. S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!