NEDERLAND - DANMARK 2-0:

Andre omgang startet forferdelig for Danmark. Giovanni van Bronckhorst kom nedover venstresiden, og den danske keeperen Thomas Sørensen var på bærtur. Van Bronckhorst brukte likevel så langt tid at Sørensen kom seg tilbake i mål før innlegget kom.

Men da Simon Puolsen prøvde å klarere innlegget traff han Daniel Agger i ryggen, og ballen gikk i mål via stolpen bak en utspilt Sørensen.

Det hele tok 34 sekunder fra avspark var tatt i andre omgang. Og det etter at Nederland nesten ikke hadde skapt noe som helst i de første 45 minuttene.

- Jeg rakk ikke reagere. Den traff en medspiller og stolpen før den gikk i mål, sa Simon Poulsen til dansk TV 2 etter kampen.

- Etter det var det oppoverbakke, la den ulykkelige dansken til.

Se også: Nederland - Danmark i store bilder

Kuyt avgjorde
Det var bare å synes synd på danskene, som hadde brukt de første 45 minuttene på Soccer City Stadium til å hindre alt av nederlandske målsjanser.

Etter kalddusjen klarte ikke Danmark helt å samle seg igjen, og det ble aldri noe press mot det nederlandske målet. I stedet ble det Nederland som kom til flere sjanser til å øke ledelsen.

Og fem minutter før slutt satte Dirk Kuyt spikeren i kista. Eljero Elia kom gjennom det danske forsvaret, men satte ballen i stolpen. Bakfra kom Kuyt stormende, lurte en sløv Simon Kjær og satte returen i det tomme målet.

Les også: - Jeg bløffet ikke

Like før slutt var det bare en veldig lang fot fra Simon Poulsen som hindret 3-0 for Nederland.

Seieren var fortjent, selv om Nederland langt fra så ut som den VM-favoritten mange har trukket dem fram som.

Et gjesp
Alle som hadde gledet seg til festfotball mellom to tekniske og offensivt anlagte lag, fikk seg nemlig et brutalt møte med virkeligheten i VMs åpningskamper. Første omgang var et langt gjesp.

Danmark lå med alle mann bak ballen i stram formasjon, mens Nederland ikke fikk opp det tempoet som skulle til for å spille ut motstanderen.

Det danske defensive spillet var som å se Norge på sitt mest kyniske, men uten den gjennombruddshissigheten som har preget Drillos tankegang. I hvert fall i begynnelsen.

Strålende defensiv fotball, godt egnet til å stanse Nederland, men du verden så kjedelig.

Utover i første omgang kom danskene høyere opp i banen, og begynte også å skape noen små farligheter selv.

Dennis Rommedahl fikk skutt fra hjørnet av 16-meteren uten at det plaget Maarten Stekelenburg nevneverdig og han viste hva som bor i ham da han lurte av to nederlendere på høyrebekken før han ble brutalt lagt i bakken. Nicklas Bendtner fikk til en halvveis heading fra sju-åtte meter. Men å kalle noe av det for målsjanser vil være å overdrive.

Ikke no' gla'fotball
Hva så med Nederland? Dirk Kuyt, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart og Robin van Persie burde da borge for offensiv gla’fotball?

Nei, slett ikke.

Nederlenderne evnet ikke sette fart framover, alle pasninger ble spilt opp på markerte feilvendte spillere, og gode offensive løp fantes ikke. De få gangene de kom oppover mot danskenes 16-meter, ble det hele for trangt og rant ut i sanden.

Kanskje var det savnet av Arjen Robben som var merkbart. Robben ble sittende på benken hele kampen.

I andre omgang fikk de altså den hjelpen som trengtes av danskene selv.

Og virkelig fart fikk nederlenderne da Eljero Elia kom inn halvveis i andre omang. Han hadde både fart og teknikk til å utfordre danskene, og var delaktig i forarbeidet til Kuyts 2-0-mål.