Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg ringte barna for å ta farvel

Ann Voss ringte barna for å ta farvel før mobiltelefonen gikk tom for batteri. Hun er fortsatt ikke reddet ut.

Jordskjelvet i New Zealands nest største by Christchurch har krevd minst 75 menneskeliv. Myndighetene frykter imidlertid at 300 kan ha dødd i skjelvet som rammet byen ved lunsjtider tirsdag, lokal tid.

Redningsmannskaper jobber fortsatt på spreng med å redde ut overlevende ut av de sammenraste bygningene.

Ann Voss er en av dem som har ligget innesperret i ruinene i over et døgn i Pyne Gould Guiness Building. Det er anslått at 30 mennesker ligger innesperret i samme bygning.

Les også: Ingen livstegn i sammenrast TV-bygning

Fikk kontakt med omverden
Voss fikk i løpet av tirsdagen kontakt med omverden ved hjelp av mobiltelefonen, og ringte både til media og sine barn for å ta farvel, skriver The Times.

- Jeg ringte barna for å ta farvel. Det var helt grusomt. Min datter gråt og jeg gråt, og jeg trodde dette var slutten, sa Voss til den newzealandske TV-kanalen Channel 3 fra innsiden av ruinene.

- Jeg kommer ikke til å gi opp. Jeg skal holde meg våken, og de burde komme og hente meg.

Flere medier meldte onsdag at Ann Voss endelig var blitt reddet ut etter 24 timer i ruinene, men dette viste seg å være feil. Derimot ble en annen kvinne, Ann Bodkin, reddet ut fra samme bygning natt til onsdag norsk tid.

Flere store bygninger har kollapset i Christchurch, og det fryktes at så mange som 100 mennesker kan være innesperret i én av dem, melder Daily Mail.

Måtte amputere
Ved mørkets frembrudd tirsdag hadde redningsmannskaper klart å redde ut 120 overlevende. Redningsmannskaper måtte amputere lemmene til flere overlevende for å få dem løs fra ruinene.

Jordskjelvet som rammet Christchurch hadde en styrke på 6,3. Statsminister John Key har allerede beskrevet tirsdagen som New Zealands mørkeste dag.

- Jeg vet at tallet på omkomne er 65, men det kommer til å bli betydelig høyere, sa statsministeren tirsdag.

Kommentarer til denne saken