Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg så ikke den komme

Moa fikk seg en overraskelse av Drillo.

NORD-IRLAND - NORGE 0-3:

BELFAST (Nettavisen): I forkant av onsdagens landskamp mot Nord-Irland ble det kjent at Mohammed Abdellaoue skulle være kaptein for Norge.

Siden Brede Hangeland var skadet og ikke kunne spille kampen valgte landslagssjef Egil Drillo Olsen å gi bindet til den målfarlige Hannover-spissen.

- Var spesielt
Etter kampen innrømmet den ferske kapteinen overfor Nettavisen at han var både stolt og overrasket over dette.

- Det var veldig spesielt å være kaptein. Jeg så ikke den komme før jeg fikk beskjeden tidligere i dag. Det var stort og jeg ser på det som en tillitserklæring, sier han.

Den tidligere Vålerenga-spilleren så også tydelig stolt ut da nasjonalsangen ble spilt i forkant av matchen. Han mener også det var et spesielt øyeblikk.

- Ja, det var spesielt. Det var også stort da Egil fortalte meg tidligere i dag at jeg skulle være kaptein. Det er øyeblikk som vil sitte en stund, for å si det sånn, sier Moa.

- Fikk du noen begrunnelse fra Egil?

- Ja, men det blir mellom meg og Egil, sier spissen hemmelighetsfullt.

- Hva med mor og far? Er de stolte?

- Jeg har ikke snakket med dem, men jeg regner med at de er stolte. Jeg er i hvert fall veldig stolt. Det er en ære å få lede gutta ute på banen, sier Hannover-spilleren.

- Fikk lårhøne
Kapteinsdebuten til Abdellaoue ble imidlertid av det noe korte slaget. Måljegeren ble byttet ut i pausen, fordi han hadde litt problemer med låret.

- Jeg fikk en lårhøne. Det er ikke noe alvorlig, men jeg kunne ikke fortsette. Jeg prøvde, men det fungerte ikke. Jeg tror ikke det er fare for lørdagens kamp (mot Augsburg).

- Det var veldig kjedelig å måtte gå av i kapteinsdebuten. Det var derfor jeg prøvde å halte og jogge meg bra de siste 20 minuttene av første omgang, men det gikk ikke.

Selv om onsdagens kamp var Moas første som kaptein på landslaget, så er han ikke helt uten erfaring fra lederrollen. Det begynner imidlertid å bli en stund siden sist.

- Det tenkte jeg faktisk på tidligere i dag. Det var da jeg spilte for Skeid i andredivisjon. I en andre omgang der kapteinen ble skadet, minnes spissen.

- Da snappet jeg til meg bindet. Men jeg har ikke så veldig mye erfaring med å være kaptein., sier han.

- Skriker ikke høyest
- Blir du landslagets visekaptein nå?

- Nei, det eneste jeg fikk vite er at jeg skulle være kaptein i dag, sier Moa.

- Hvordan er du som kapteinstype?

- Jeg er ikke den som skriker høyest. Jeg prøver å være rolig og gi enkle beskjeder. Jeg har ikke forandret meg, sier han.

Norge vant oppgjøret på Windsor Park i Belfast med 3-0. Håvard Nordtveit, Tarik Elyounoussi og Espen Ruud scoret målene for Drillos mannskap.

Kommentarer til denne saken