Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg så selv at de pekte på klokken

Slik reagerer Rune Pedersen på Ole Gunnar Solskjærs dommerklaging.

Det var i tirsdagens oppgjør mellom Molde og Lillestrøm, at Molde-trener Ole Gunnar Solskjær ved flere anledninger klaget til dommerteamet, fordi han mente Lillestrøm bevist forsøkte å hale ut tiden.

Ifølge TV 2 sto Solskjær og tok tiden med en stoppeklokke da Lillestrøm-keeper Kenneth Udjus hadde ballen, for så å vise tiden til fjerdedommeren.

Lillestrøm-trener Magnus Haglund mener dommer Trygve Kjensli lot seg påvirke av den tidligere Manchester United-spilleren.

44 minutter ut i oppgjøret, viste nemlig dommer Kjensli Lillestrøm-keeper Kenneth Udjus det gule kortet for uthaling av tiden. Ifølge keeperen fikk han ingen advarsel før han ble tildelt kortet.

LES OGSÅ: Reagerer på Solskjærs klaging til dommeren

Det fikk Haglund til å reagere etter kampen.

- Jeg mener at dommeren virket påvirket av at han var i Molde og dømte. Sånn er det. Jeg synes absolutt at keeperen bør få en advarsel, sa Magnus Haglund til Nettavisen etter kampen.

- Ikke uvanlig
Dommersjef Rune Pedersen forteller at det som skjedde på Aker Stadion tirsdag kveld, ikke er noe uvanlig.

- Jeg vet ikke hvor mange kamper jeg har sett hvor lag har ligget under, og så klager laget til dommerne for at motstanderne haler ut tiden. Dette er noe som skjer i nesten hver runde. Det er ikke noe nytt, sier Pedersen til Nettavisen.

Pedersen forteller at han fikk med seg gårsdagens kamp, og la merke til at Ole Gunnar Solskjær ved flere tilfeller tok tiden på LSKs drøying - og tok det opp med dommerteamet.

- Jeg så selv at de pekte på klokken. Men dette er ikke noe uvanlig, sier Pedersen.

- Kunne vært håndtert annerledes
Dommersjefen er riktignok enig i at situasjonen med Udjus kunne vært håndtert annerledes.

- Prosessen da Udjus fikk kort kunne ha vært klarere, sier Pedersen.

Ifølge dommersjefen skal Kjensli ha fortalt at han blant annet markerte med fløyta til Udjus om at han måtte spille ut ballen, samt gitt han muntlig beskjed ved en annen anledning.

Dermed skal Udjus ha fått gult kort etter hva dommeren mente var drøying av tid for tredje gang i kampen.

- Dommeren kunne ha gitt den siste verbale advarselen sånn at alle så det, sier Pedersen, som ikke har noe å si på at Udjus ble tildelt kortet.

- Ikke påvirket
Pedersen mener heller ikke at dommeren har latt seg påvirke av Solskjær eller noen andre fra Molde.

- Det er ingen situasjoner som tilsier at han var påvirket, sier Pedersen.

Lillestrøm-keeper Udjus, vil ikke si om han tror dommeren var påvirket, men fortalte etter tirsdagens kamp at det er spesielt på spille på Aker Stadion.

- Jeg synes det er litt spesielt, for jeg fikk ingen advarsel. Jeg hørte ingenting, men så fikk jeg gult kort. Det kom ingen advarsel, ingenting, forklarte Kenneth Udjus til Nettavisen etter kampen.

- Det er lov å prøve seg, men det er klart at det føles litt ut som Old Trafford her oppe, det gjør det. Jeg vet ikke om dommeren er påvirket, men det er lovlig strengt, og det var ikke bare én situasjon utpå der man kan reagere på, sa Udjus til Nettavisen.

Følger med i media
Magnus Haglunds uttalelser etter kampen vil heller ikke få noen følger, skal vi tro dommersjefen. Han forteller at han ikke har mottatt noen rapporter fra dommeren som tilsier at det er noe de trenger å se nærmere på.

Men dommersjefen innrømmer at de følger med på hva som blir sagt i media.

- Vi følger med i media, men vi sitter ikke og nileser for å få straffet noen, sier Pedersen som føler at det må være litt takhøyde for hva trenerne og spillere kan si.

Lillestrøm-keeperens kort fikk uansett ingen store konsekvenser for Lillestrøm under gårsdagens kamp, for da dommeren blåste av for full tid var det gjestene som kunne slippe jubelen løs, etter å ha slått Molde 2-1.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken