Gå til sidens hovedinnhold

«Jeg ser dere på den andre siden»

Før han døde skrev gruvearbeider Martin Toler Jr. en siste hilsen til familien.

Flere av gruvearbeiderne som ble innsperret etter eksplosjonen i Vest-Virginia på mandag, skrev brev til sine etterlatte, melder CNN.

«Fortell alle at jeg ser dem på den andre siden. Det var ikke ille. Jeg bare falt i søvn. Jeg elsker dere, Jr.», skrev Martin Toler Jr. (51) i en siste avskjed til familien.

Skrev på øknadsskjema
Tolers bror, Randy Toler, har også jobbet som gruvearbeider i Vest-Virginia. Han forteller at brorens siste beskjed var skrevet med blokkbokstaver og bar preg av at han nærmet seg slutten. På arket er det også skriblet for å få pennen til å virke, og det er tydelig at det er skrevet i mørket i kullgruven.

- Beskjeden var rablet ned på baksiden av et søknadsskjema, forteller Randy Toler til CNN.

- En trøst
- Jeg tror brevet er noe av det mest verdifulle jeg noen gang har sett, sier han.

Tolv gruvearbeidere i Vest-Virginia omkom etter å ha blitt innesperret av en kraftig eksplosjon mandag. Også andre pårørende setter pris på brevet fra Toller.

- Vår eneste trøst er at de ikke led, og at de sovnet stille inn, sier Bill Rogers, svigerbror til 56 år gamle Jerry Groves.

Flere hilsener

Det skal også ha vært flere som skrev hilsener til sine kjære for å forsikre dem om at deres siste timer ikke var preget av angst og lidelse.

Det ble ikke funnet noe brev på den 59 år gamle maskinoperatøren Fred Ware Jr, men datteren hans, Peggy Cohen, sier at hun og andre familiemedlemmer ble fortalt av leger at noen av gruvearbeiderne skrev brev med forholdsvis like beskjeder: «Din far led ikke,» melder msnbc.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken