Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg skal ikke være «den feite pakkisen»

En nyslanket Abid Q. Raja inviterte Siv Jensen til debatt om fordommer.

LITTERATURHUSET (Nettavisen): En stolt Abid Q. Raja tok imot Siv Jensen på trappa til Litteraturhuset på Oslo Vest.

Venstrepolitikeren Raja er ikke bare stolt av de mange dialogmøtene han har arrangert mellom minoriteter og samfunnstopper det siste året. Søndag ettermiddag var han også stolt av de 17 kiloene som han ikke lenger har.

Det fikk han rikelig anledning til å fortelle mens han sto på trappa og holdt en røykende Siv Jensen med selskap. En vane Jensen for øvrig forsøker å bli kvitt før valgkampen.

- Etter valget kan folk si at de ikke stemte på «han pakkisen», men ikke på «han feite pakkisen», sa den alltid storkjeftede Raja til Nettavisen.

Det er ikke bare Raja som blir ny til valgkampen. Ifølge VG ligger blant annet Høyre-leder Erna Solberg i hardtrening før valget.

- Jeg er opptatt av å se pen og ordentlig ut, slik at folk ikke blir distrahert og oppmerksomheten flyttes bort fra budskapet mitt, sier Erna Solberg til VG.

Nei til Tajik
Denne dagen hadde Raja lagt vekk sin politiske farge, og latt Trine Skei Grande tale Venstres sak. Selv forsøkte han å være en nøytral ordstyrer og arrangør. Noe mange i salen syntes han gjorde svært dårlig. Raja hadde nemlig takket nei til Arbeiderpartiets ønske om å la Hadia Tajik møte Siv Jensen til debatt. Raja forklarte salen at han mener den politiske rådgiveren ikke er politisk tung nok til å møte partileder Jensen.

- Jeg er drittlei av at gutter som deg forsøker å styre debatten og nekte folk å delta på debatt, sa en sint kvinne i salen der tydeligvis mange innvandrerkvinner ser en stor stjerne i Tajik.

Så til debatten om innvandring- og integrering der Frp denne dagen ble møtt med aldri så lite fordommer.

- Er det noe positivt med Frp?
Spørsmålsstillere sammenlignet Frp med Vigrid og andre ekstreme organisasjoner, og konstaterte at partiet er mot islam. En annen konstaterte at Frp ikke har noe integreringspolitikk, men segregeringspolitikk.

- Det eneste jeg ser ved Frp er negativt. Har Frp noen positive sider? spurte en kvinne i salen.

Siv Jensen svarte med å konstatere at hun ikke er mot islam som religion, men at hun derimot er mot kristendom som statsreligion. Hun forklarte også at hun og Frp ikke er mot integrering, men at de tvert imot er for mer norskopplæring og flere jobber til innvandrere.

Videre forsvarte Siv Jensen sin Israel-støtte med å konstatere at Israel er det eneste demokratiet i regionen, og slo fast at hun vil bekjempe radikal islamisme «så lenge det er pust i meg».

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken