Rosenborg har blitt enige med Vålerenga om en overgang for midtstopper Stefan Strandberg.

Strandberg bestod mandag den medisinske testen og signerte for trønderne.

- Det er viktig for meg å tenke sportslig, og jeg tror denne overgangen er til det bedre for min videre karriere slik det er akkurat nå, sier Strandberg til vif-fotball.no.

- Jeg skjønner at folk reagerer, da dette er en type overgang som ikke skjer så ofte, men dette er jobben min og jeg må tenke på meg selv i denne siutasjonen og dette virker riktig for meg, forteller midtstopperen.

Strandberg var på utgående kontrakt i Vålerenga og klubben bestemte seg dermed for å selge spilleren til Rosenborg.

- Vi er godt fornøyd med prisen vi har fått fra Rosenborg og valgte her å realisere verdien vi hadde i Stefan i stedet for å forlenge kontrakten, sier Vålerenga-manager Martin Andresen.

- Stefan har hatt en fantastisk utvikling her i Vålerenga. Vi handlet han i underkant av 200.000 kroner fra Mandalskameratene og han har utviklet seg til å bli Tippeligaspiller og U-landslagsspiller i årene hos oss. Det er vi glade for og vi ønsker han lykke til videre i Rosenborg, sier Andresen.

Vålerenga-manageren forteller at klubben nå er på jakt etter en ny forsvarspiller.

- Stefan og André Muri er to ganske like midtstoppere. Vi kommer til å se etter en defensiv kaptein på den andre stopperplassen ved siden av Muri, sier Andresen.