HØDD - TROMSØ 1-1 (5-3 e. str):

ULLEVÅL (Nettavisen): Fem minutter før full tid i søndagens cupfinale kom Andreas Rekdal inn. På dette tidspunktet ledet Hødd 1-0, men like etter sørget Saliou Ciss for utligning og ekstraomganger.

I løpet av forlengningen ble det ikke mål, og det hele måtte avgjøres på straffer.

Kom fra 3. divisjon
Hødd-spillerne var én etter en stødige fra krittmerket og til slutt sto Andreas Rekdal igjen, alene. Rekdal kom tilbake til Hødd så sent som i august i år, fra tredjedivisjonsklubben Larsnes/Gursken.

- Jeg kom til klubben i august, rett før kvartfinalen mot Haugesund. Da tenkte jeg at det ville være stort å få oppleve en kvartfinale, men så tok vi jo dem, og så tok vi Brann, og så var vi her, sier han til Nettavisen.

Straffen satte Rekdal sikkert i mål bak Tromsøs Benny Lekström og Hødd var cupmester.

- Det å ende opp her, med et cupgull, det er så stor forskjell fra det jeg er vant med, sier helten.

- Jeg ble spurt
Egentlig skulle ikke Rekdal tatt den siste straffen i straffesparkkonkurransen på Ullevaal stadion. Det var egentlig Espen Standal som skulle tatt ansvaret, men spissen følte seg ikke klar for oppgaven.

- Nei, jeg skulle egentlig ikke ta straffen, det var Espen som var satt opp, men han ville ikke ta den. Jeg ble spurt om å ta den, og tok utfordringen. Da ballen gikk i mål var det helt ... sier Rekdal.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Hødd-spilleren har ikke hatt samme suksess fra krittmerket tidligere denne sesongen.

- Jeg tok en straffe tidligere i år i tredjedivisjon, og bommet. Jeg satte den nede til høyre den gang, men keeperen lå der og ventet på ballen. Vi brente egentlig de fleste straffer i Larsnes, forteller han.

- Var du nervøs nå?

- Nervøs, ja! Men jeg hadde bestemt meg for å sette den hardt og til siden. Da jeg så den gå i mål var det nesten black out i fem sekunder. Det var et utrolig trykk inne i midtsirkelen der, forteller Rekdal.

- Fotballinvalid
En herlig revansj for spilleren som har slitt mye med skader i løpet av karrieren.

- Jeg har vært mye skadet, nesten fotballinvalid, og dette er det artigste jeg har vært med på. Det var helt utrolig å høre publikum rope «Heia, Hødd! Heia, Hødd!». Dette er langt ifra hverdagen vår.

Og selv om Rekdal deler etternavn med en annen kjent straffeskytter, med fornavn Kjetil, er det ikke noe slektskap ute og går. Andreas Rekdal kommer nok uansett til å bli husket i Ulsteinvik i mange, mange år.

- Nei, vi er ikke i slekt, men med det etternavnet kunne jeg jo ikke bomme, sier straffehelten.

Ny kontrakt?
Nå kan det bli både treningsleir i Spania og europacupspill på den tidligere tredjedivisjonsspilleren.

- Det blir vel et møte om ny kontrakt til uken. Nå blir det dyrt for dem, sier Rekdal med et smil.

- Neste år kan det vel bli kamper mot Sjakhtar Donetsk, Anzji og hele den gjengen der, sier Rekdal og sikter til oppkjøringsturneringen Copa del Sol i Spania.

Med seieren i cupen søndag skaffet Hødd seg også en mulighet til å spille i Europa League neste sesong. Laget vil gå inn i kvalifiseringen til den nest gjeveste europacupen.

Men først skal det selvfølgelig feires.

- Ja, først blir det en middag her, med noen pils, og så er det planlagt en stor feiring i Ulsteinvik, avslutter matchvinneren.