Bengt Eriksson har jobbet i Junsele dyrepark i Västernorrland i 16 år. Jobben til Bengt har vært å stelle med de tre tigerne i dyreparken, men 8. november opplevde han alle dyrepasseres verste mareritt.

Bengt hadde nemlig glemt å sjekke om luken til tigerburet var lukket før han gikk inn i innhegningen for å gjøre rutineoppgavene.

Hørte at det knaste
- Så jeg sto der sammen med tigeren bare et par meter fra meg. Helvete, sa jeg. Den hoppet på meg og beit meg bak i nakken to ganger. Jeg hørte at det knaste, og trodde mitt siste sekund var kommet, sier Eriksson til Nettavisen.

Tigeren grep fatt i beinet til Bengt og forsøkte å dra ham bortover bakken. Han forsøkte å krype vekk, men til ingen nytte.

- Deretter dro tigeren meg over noen store steiner. Da tok jeg sjansen og plukket opp en 20 kilo tung stein og kastet den i hodet på tigeren. Men den ristet bare litt på hodet, forteller Bengt.

Dermed dro Bengt jakken over hodet og bestemte seg for å spille død.

- Men den fortsatte bare å bite meg i beinet og foten, og den dro av meg støvelen, sier han.

Ringte og varslet kona
Midt oppi dramatikken klarte Bengt å finne fram mobiltelefonen fra jakken og ringte hjem til kona. Hun fikk varslet både Alarmsentralen og en kollega, men Bengt måtte vente i 20 nervepinende minutter før hjelpen var på plass.

I mellomtiden sto tigeren over ham og fortsatte å bite og rive ham i beinet.

- Det var lange minutter. Jeg ventet og ventet, og til slutt kom redningstjenesten og kollegaen min. Og da ble tigeren mer interessert i dem, sier han.

Kollegaen klarte å lokke tigeren inn i buret igjen med hjelp av et kjøttstykke, melder tv4nyhetarne.se. Dermed slapp de å avlive den tre år gamle tigeren.

Verdens beste jobb
Bengt tilbrakte de neste tre ukene på sykehus, og regner med å være tilbake på jobb etter nyttår. Han har ingen betenkeligheter med å fortsette i jobben som tigerpasser.

- Åh nei, jeg har verdens beste jobb, sier han.