Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg står igjen som en vinner

Fredag kveld kan Per Ciljan Skjelbred spille sin første landskamp på over to år. Veien tilbake har vært lang og full av motbakker.

TIRANA (Nettavisen): Når Albania venter i heksegryta på Qemal Stafa stadion fredag, blir det med den tidligere Rosenborg-spilleren på benken i det som stemples som årets viktigste fotballkamp sett med norske øyne.

Overfor Nettavisen forteller landslagssjefen at han er fornøyd med det han har sett av Skjelbred denne samlingen.

- Han har vært positiv og mer fremover-rettet enn det han har vært på klubblaget. Han har vist at han har en enorm arbeidskapasitet, er god som førsteforsvarer og er en spennende spiller, sier Drillo til Nettavisen.

Selv føler Skjelbred seg klar til dyst om han får spilletid mot Albania.

- Formen er helt ok, jeg har gjort det jeg skulle på treningene, ikke tatt så stor risiko og spilt på det jeg kan. Så får vi se hvor mange spilleminutter det blir, sier Skjelbred til Nettavisen.

Lysluggen, som i tenårene vant TV 3-programmet Proffdrømmen, forlot trygge omgivelser i Rosenborg til fordel for Bundesligaen og spill for Hamburg sommeren 2011.

Lenge så det ut til at Skjelbred visnet bort i den tyske storklubben, for ett år etter overgangen hadde han bare vært på banen fra start fem ganger. Landslagsplassen forsvant, og det norske folk mistet sakte men sikkert troen på at 25-åringen skulle lykkes i en av verdens beste ligaer- om ikke den beste akkurat nå.

- En interessant reise
Men denne sesongen skjedde det plutselig noe ni kamper inn i sesongen. Hamburg slet med skader, inn kom Skjelbred og siden har pilen pekt rett oppover. Lade-gutten er nå blitt fast på laget og har levert til flotte kritikker fra tyske aviser og fotballeksperter.

- Det har vært en interessant reise, med både motgang og medgang. Jeg har fått opplevd litt hvordan det fungerer i utlandet, for det er ikke som hjemme i Norge. Det er også mye politikk innad i klubben som har gjort at jeg ikke har spilt så mye. Man ser at Norge er en liten plass i Fotball-Europa når alt kommer til alt, sier Skjelbred.

- Hva tenker du på?

- Du slåss mot 30 spillere. Han som hentet meg fikk sparken etter et par uker, og da ble situasjonen verre. Men jeg jobbet meg tilbake, og det var en lang prosess. Jeg hadde aldri gitt opp, men jeg forstår at andre rundt trodde at dette ikke gikk veien, forklarer midtbanespilleren.

Vendepunktet
Han tar seg god tid til en prat med Nettavisen dagen før kampen, når det siste pressetreffet avholdes på spillerhotellet et steinkast unna Qemal Stafa stadion.

- Når kom vendepunktet for deg personlig?

- Hamburg hadde prøvd alt annet enn meg, og da det ble skader fikk jeg muligheten. Da fikk jeg vist treneren at jeg er god nok, og det ble nok vendepunktet, sier han.

- Hvor nær var du å gi opp Hamburg-tilværelsen og gå til en annen klubb?

- Hadde situasjonen fortsatt et år til, måtte jeg ha sett meg om etter andre alternativer. Men jeg visste at jeg måtte få sjansen til syvende og sist, og da var det bare å ta vare på muligheten. Det gjorde jeg, sier han.

- Hadde du andre tilbud?

- Ja, når man spiller i en sånn liga og en sånn klubb, er det alltid interesse enten man spiller eller ikke. Jeg hadde alternativer, men ville helst få det til i Hamburg.

- Står igjen som en vinner
25-åringen innrømmer at han er stolt på egne vegne for å ha kjempet seg ut av grøfta og inn i Bundesliga-varmen da de fleste andre trodde løpet for en Hamburg-karriere var kjørt.

- Jeg er stolt av meg selv og familien min, som fotballmessig har vært gjennom en tid preget av motbør. Jeg føler jeg står igjen som en vinner, og det viktigste nå blir å fortsette å kose meg med fotballen og oppleve nye eventyr.

Skjelbred er fornøyd med sin egen prestasjon på banen denne sesongen.

- Det har gått veldig bra, og jeg har fått veldig mange positive tilbakemeldinger fra både fans og trenere i Tyskland. For det meste har det vært veldig positivt for meg i år, sier han.

Stjernekollega
Denne sesongen fikk han også konkurranse om en plass på laget av Rafael van der Vaart, som ble hentet fra Tottenham. Skjelbred skryter av den omstridte nederlenderen.

- Han er veldig åpen og snill, og prater med alle. For oss som klubb var det et stort løft å få en sånn personlighet inn i klubben. Det gjorde at vi fikk troa på oss selv, sier Skjelbred.

- Har du lært noe av ham?

- Det er han som har lært av meg, spøker Skjelbred, og tusler videre til nye oppdrag. Mer revansjesugen enn noen gang.

Nettavisen er til stede i Tirana og kommer med flere saker frem mot kampen mot Albania. Kampstart fredag kveld er 20.30, og dramatikken kan du følge i vårt livesenter NaLive.

MER FRA NETTAVISEN:

Reklame

8 superkupp på kjøkkenutstyr

Kommentarer til denne saken