Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg taper 3.000 kroner hver dag

- Streiken går ut over ungene og familien, sier Erling.

I skrivende stund fortsetter streiken i uforminsket styrke. Partene har vært i forhandlinger, men det er fortsatt ingen løsning.

Mens streikerne kan aksjonere samtidig som de får utbetalt full lønn, som følge av fulle streikekasser, er det flere som ikke er involvert i striden som blir skadelidende.

De med unger i barnehager og på skoler er blant de som blir påvirket av streiken, ettersom foreldrene må ta seg fri fra jobbene sine for å passe på barna.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK!

- Går ut over familien
Erling Holst-Larsen med familie, er blant de som sliter under streiken. Familiefaren driver internettjenesten ostfold.net, som er et enkeltmannsforetak.

Erlings kone, Rode, lider av ME, en kronisk utmattelsessykdom, noe som gjør at hun ikke har mulighet til å passe på parets to barn, i mer enn korte perioder av gangen.

Det gjør ting vanskeligere, spesielt når det er streik i skole og barnehage, og Dina (7) og Aron (2) må kjøres.

- Det går ut over ungene og familien. Som i dag, det var ikke streik på skolen, så da leverte jeg datteren min på halv ni. I barnehagen er det streik annenhver dag, og i dag var den åpen, så da leverte jeg sønnen min der klokka ti. Så er det henting klokka tolv og klokka to, sier Holst-Larsen til NA24.

- De dagene det er full streik, må jeg passe på barna hele dagen. Da blir det ikke mye tid til jobbing, legger han til.

- Meningsløs plaging
Når Erling Holst-Larsen er hjemme med ungene, prøver han å jobbe når han kan.

- Jeg prøver å ta det foretagende arbeidet når jeg har mulighet, men får ikke tid til det oppsøkende salget. Jeg regner med at jeg taper 3.000 kroner hver dag på streiken, sier Holst-Larsen.

- Det er salget man tjener penger på, så dette gir utslag også for fremtiden, legger han til.

Flere har reagert på at streiken drar ut, spesielt når det skiller så lite mellom partene. Én av dem er NA24-blogger Are Slettan.

- Streiken i offentlig sektor er en meningsløs plaging av uskyldige tredjeparter, som burde få skattepenger tilbake, skriver Slettan og fortsetter:

- For det første taper ingen av partene penger på konflikten. Arbeidstakerne får kompensert lønnen fra velfylte streikekasser. Arbeidsgiverne opplever lavere kostnader så lenge streiken pågår, samtidig som de ikke mister inntektssiden, slik private bedrifter ville gjort. De får rett og slett bedre økonomi jo lenger streiken fortsetter.

Les kommentaren: - Absurd streikespill

Erling Holst-Larsen reagerer også.

- Problemet i det offentlige, er at ingen tar ansvar. Hvis kunder er misfornøyd i firmaet mitt, så kjefter de på meg. Vi kan ikke kjefte på dem som jobber i barnehagen, ettersom de har fått beskjed av sjefene sine om å streike, sier familiefaren.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken