(iOslo.no) Torsdag klokken 15.00 falt dommen mot ambulansesjåfør Erik Schjenken, som har nektet å vedta et forelegg på 6000 kroner fra Spesialenheten for politisaker. Boten fikk han etter at han og hans kollega oppførte seg dårlig mot Farah, eller «utilbørlig».

Retten har funnet at opptredenen ikke overstiger grensen for det som er «utilbørlig» overfor Farah, og de frikjente Schjenken.

Minutter før dommen falt i Oslo tingrett gikk Ali Farah bort til ambulansesjåføren. - Jeg tilgir deg, sa han til sjåføren som det siste året har kjempet mot rasismeanklagene. Like etter at dommen var kunngjort forsvant Schjenken.

Ali Farah sier likevel til iOslo.no at han er skuffet. - Men vi oppnådde det vi ville, og det var at han måtte forklare seg for alle, fortsetter Ali Farah.

277977

- Ferdig med Schjenken!
- Jeg snakket med Schjenken flere ganger i retten. En stor byrde er løftet fra hjertet mitt. Jeg er ferdig med Erik Schjenken!

Ali forteller at han fortalte Schjenken at han synes det er synd at ambulansesjåføren er blitt en syndebukk.

- Jeg ønsker at Ullevål sykehus og Helsetilsynet burde beklage til oss. De er arbeidsgiverne og burde tatt ansvar, sier han til iOslo.no.

«Arrogant og avvisende»
Etter mange medieoppslag og en svært opphetet debatt ila denne spesialenheten Schjenken boten for «under utøvelse av offentlig tjeneste å ha gjort seg skyldig i utilbørlig opptreden». De mente videre at sjåføren opptrådte «arrogant, avvisende og krenkende overfor somaliske Ali Farah og andre personer som oppholdt seg ved ham».

Som tidligere nevnt er denne boten kjernen i saken, og bakgrunnen for boten er hva retten skulle behandle, i og med at Schjenken nektet å betale boten.

Bakgrunn for saken
Under rettssaken i forrige uke var Ali Farah meget sint.

- Dette er pissprat. Jeg er lei av hele greia. Han er ikke et menneske for meg. Jeg har tatt ham i hånda, men ikke gruet meg. Jeg har sympati for kona og barna hans, men ikke han. Det er det, sa Ali Farah til iOslo.no da han vitnet i retten.

Les også: - Han er ikke et menneske for meg

Ambulansesjåføren på sin side ga klart uttrykk for at han synes rettssaken var ubehagelig.

- Jeg har gruet meg til dette, sa Schjenken til iOslo.no da rettssaken begynte mandag 24. november.

Video: Bjørn Lecomte

HTML EMBED
video_embed(11811,1);

Farah ble påført hjerneblødning og kraniebrudd, og måtte tilbringe tre måneder på sykehus etter hendelsen. 23-åringen som slo Farah ble i juni i år dømt til fengsel i ett år og fem måneder for ugjerningen i Oslo tingrett.

Les flere nyheter fra iOslo.no.