Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg tok ikke kvelertak

Fjøsnisse Åsmund Eide er jaget vilt av media fordi en 13-åring har beskyldt ham for å ha tatt kvelertak. - Blank løgn fra en dyreplager, sier Eide.

Åsmund Eide var leid inn for å underholde som fjøsnisse på Førde torg i Sogn og Fjordane i helgen. Eide, som har holdt flere hundre tilsvarende show rundt om i landet, hadde med seg en minigris og høne.

Opplegget var en suksess, helt til Joakim Osland ville se nærmere på fjærkreet lørdag ettermiddag. 13-åringen hevder at Eide tok kvelertak på ham. Nissen på sin side påstår at unggutten plaget dyret.

13-åringen erkjenner overfor lokalavisen Firda at han tok litt hardt i, men nekter for at han ville skade hønen.

- Jeg holdt ham i hånden og hadde den andre hånden bak nakken. Jeg sa at "slikt gjør man ikke mot dyr". Men det var ikke snakk om noe kvelertak. Det er blank løgn, sier Eide til TV 2 Nettavisen.

En liten pøbelgutt
Etter at historien sto i lokalavisen Firda tirsdag, har den gått Norge rundt og nissens telefon har ikke stått stille.

- Det var en liten pøbelgutt av en dyreplager som angrep hønen min. Jeg forsvarte bare min egen eiendom. En fjøsnisse som ikke tar hånd om dyrene, er ikke verdt å kalles fjøsnisse, sier Eide.

- Han var sammen med en gjeng, og det virket som han skulle tøffe seg. Han smalt til hønen, slik at hun rullet rundt flere ganger, sier han.

Ikke anmeldt
Politiet bekrefter overfor TV 2 Nettavisen at Åsmund Eide har vært i kontakt med dem, men saken ikke er anmeldt. Lensmann Kjell Fonn i Førde og Naustdal sier at de vil etterforske saken på vanlig måte hvis de får inn en anmeldelse.

Senterleder Johannes Fleten har for øvrig allerede invitert Åsmund Eide tilbake.

- Uavhengig av hendelsen lørdag, er vi svært fornøyde med jobben Eide gjorde, og det tror jeg publikum var også, sier Fleten til Firda. Eide avvikler 300 show i året, og skal på jobb igjen på torsdag.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene