Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg tok kokain

Nigella Lawson forklarte seg i retten.

(SIDE2): - jeg har aldri hatt et narkotikaproblem. Jeg har aldri brukt jevnlig. Det er to perioder i mitt liv jeg har brukt kokain.

Det sa TV-kokken Nigella Lawson (53), da hun forklarte seg onsdag i retten, i saken mellom hennes eksmannen og hans to assistenter, søstrene Elisabetta og Francesca Grillo. Det skriver dailymail.co.uk.

Seks ganger skal hun ha sniffet pulveret sammen med sin avdøde ektemann John Diamond, etter at han fant ut han hadde fått uhelbredelig kreft. En gang skjedde som følge av «terroren» hun ble utsatt for av Charles Saatchi.

Alvorlig syk

Lawson sa i retten at Diamond, som døde i 2001, tok kokainet for å lette på smertene. Hun sa også at hun hadde kontaktet en lege, for å høre hva han syntes.

- Jeg snakket med en ekspert på smertelindring, for jeg var bekymret for om jeg skulle la John fortsette eller ikke, og legen svarte at jeg bare skulle la han gjøre det. Derfor dømte eller tvilte jeg ikke på det.

Etter ektemannens død, skal hun ikke ha rørt kokain igjen til 2010. Hun fikk det da av en venn, og sier hun tok det én gang, fordi hun følte seg isolert og redd. Hun var da gift med Saatchi.

Etter den gangen, oppsøkte hun lege.

- Jeg konkluderte med at jeg ikke hadde et avhengighetsproblem, men et livsproblem. Jeg måtte ta tak i det, og jeg søkte hjelp hos terapeut.

TV-kjendisen sa også at etter at hun og mannen ble skilt tidligere i år, har hun ikke rørt noen former for narkotika.

- Ødela meg

Hun hevdet også i retten at eksmannen, den styrtrike kunstsamleren Saatchi, forsøkte å ødelegge henne ved å beskylde henne for å bruke kokain.

Rettssaken som i disse dager pågår i London, er spekket med kjendiser, rykter og skandaler, bivånet av sladderhungrige medier og skuelystne.

De tiltalte i saken er to italienske søstre, Elisabetta og Francesca Grillo, som jobbet som assistenter for Lawson og Saatchi og som anklages for å ha svindlet til seg 300.000 pund, over 3 millioner kroner, ved å bruke Saatchis kredittkort.

Men saken er vel så mye preget av krangelen mellom det nå fraskilte ekteparet Lawson (53) og Saatchi (70).

Kokain

Grillo-søstrene hevder at de fikk lov av Lawson å bruke Saatchis kredittkort så mye de ville mot at de dekket over hennes angivelige narkotikamisbruk. Og i forrige uke ble det kjent at Saatchi i en e-post også hadde beskyldt henne for å misbruke kokain.

Sist fredag sa imidlertid Saatchi i retten at han ikke hadde bevis for at Lawson hadde brukt narkotika.

Onsdag var det Lawsons tur til å avgi vitneforklaring i retten. Her innrømmet hun å ha prøvd kokain, men kun to ganger, skriver The Guardian.

Hun hevdet videre at Saatchi ville hevne seg på henne etter at hun nektet å gå ut og støtte ham etter paparazzibildene som ble trykket tidligere i år og som viste hvordan han tok kvelertak på henne mens de var på en restaurant.

- Mobbing

- Han sa til meg at dersom jeg ikke støttet ham og renvasket navnet hans, så ville han ødelegge meg, sa Lawson i retten onsdag.

- Jeg står her i retten i dag hvor jeg skal forklare meg, og jeg vil gjerne svare på alle beskyldningene, som kommer etter en lang sommer med mobbing og mishandling, sa TV-kjendisen.

Nigella Lawson, som har blitt kjent i mange land og skapt seg en formue med sine kokebøker og matlagingsprogram på TV, skilte seg fra Saatchi tidligere i år etter ti års ekteskap.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken