Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg trodde Torres ville velge annerledes

John Arne Riise ble tatt på senga av sin tidligere lagkamerat i Liverpool.

FARO/OSLO (Nettavisen): Da ryktene begynte å svirre i slutten av januar var det få som trodde det var sant. Men etter hvert som spekulasjonene bare ble sterkere var det tydelig at noe skulle skje.

Fernando Torres, en av klubbens desidert største stjerner, kom til å forlate Liverpool.

Og ikke nok med at spanjolen tydelig hadde signalisert at han ønsket seg bort fra klubben han hadde spilt for siden 2007, Torres hadde også gitt klare signaler om at det var rival Chelsea han ville til.

- Ble overrasket
På overgangsvinduets siste dag ble overgangen et faktum. Torres forlot Anfield for en rekordsum på rundt 50 millioner pund, mens Liverpool erstattet spissen med to, Andy Carroll og Luis Suarez.

- Jeg ble veldig overrasket da jeg leste om Torres, og skjønte at det faktisk var aktuelt. Men han hadde sine grunner til å dra, og da må man bare akseptere det, sier Romas John Arne Riise til Nettavisen.

Den tidligere Liverpool-backen hadde aldri trodd at den tidligere lagkameraten ville velge de blå.

- At han valgte Chelsea overrasket meg mest av alt. Jeg trodde han i det minste ville gå til utlandet. Men Chelsea har penger, og det må kjøpe for å ha ambisjoner om å vinne trofeer, sier sidebacken.

Hyller Dalglish
Men selv om den spanske stjernen nå er borte, er Riise veldig optimistisk på Anfield-klubbens vegne, og gir spesielt en mann æren for at det igjen er en positiv glød rundt de røde fra Merseyside.

- Jeg synes at valget av Kenny Dalglish som manager var veldig godt. Jeg tror spillerne får et kick av å ha ham som manager, og alle er stolte av å spille under hans ledelse. Det gir også fansen et kick.

Roma-stjernen mener også at hans gamle klubb hentet gode erstattere for Torres.

- Ja, du har en Carroll som fortsatt er tidlig i 20-åra. Selv om det var en vanvittig prislapp han fikk (35 millioner pund) så har han vært jævla god for Newcastle. Suarez har også bevist at han kan score på høyt nivå tidligere. Det er to gode som har kommet inn, og jeg håper og tror det vil funke, sier han.

- Liverpool trenger to spisser som kan score mål, fortsetter Riise.

- Tror på Mesterliga
Og selv om Liverpool fikk et lite tilbakeslag sist helg, da det bare ble uavgjort 1-1 mot Wigan på hjemmebane, mener Riise at klubbens mål for resten av sesongen bør være ganske åpenbart.

- Jeg tror klubben har fullt fokus på Mesterligaen nå. De går for en topp fire-plassring.

- Det er en lang vei opp, men Dalglish ser ut til å ha fått fart på dem. Jeg tror faktisk de kan klare det. Liverpool har virkelig noe på gang, sier mannen som vant Mesterligaen med de røde i 2005.

Begrunnelsen bak Riises optimisme ligger i at den engelske toppdivisjonen er mer åpen enn noen gang. Alle de såkalte storlagene avgir til stadighet poeng mot mindre lag, og avstandene er små.

- Det viser bare at alle lag jobber hardt. Selv de mindre har blitt veldig mye bedre siden den gang jeg var i England. Jeg tror det er veldig positivt for ligaen, at det ikke er avgjort på forhånd hvem som blir topp fire.

- Det er mer moro for publikum og de som følger med på kampene. Det gir nok også spillerne litt ekstra. Selv om de leder med noen poeng, så vet de at ingenting er avgjort, mener Riise.

Med 11 kamper igjen å spille av sesongen ligger Liverpool åtte poeng bak Tottenham som nå innehar den viktige fjerdeplassen. Londonklubben har imidlertid én kamp mindre spilt enn de røde.

HTML EMBED
Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå

Kommentarer til denne saken