Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg tror det blir «boom»

Zlatan Ibrahimovic vil garantert stå i fokus mot Portugal.

Både Cristiano Ronaldo og Zlatan Ibrahimovic er i storform før slaget om å nå Brasil-VM. En av dem mister fotballfesten.

Forrige helg vartet Ronaldo og Ibrahimovic opp med hvert sitt hattrick for henholdsvis Real Madrid og Paris Saint-Germain. Målformen til superstjernene er upåklagelig.

For underholdningens del burde begge få spille i Brasil, men slik blir det ikke etter at Portugal og Sverige trakk hverandre i VM-omspillet. Fredag og tirsdag skal lagene ut i duell over to kamper.

- Vi har hatt tøffe kamper i kvalifiseringen, men det har bare motivert oss. Portugal er nok favoritter, men vi ble nummer to i en gruppe med Tyskland. Vi fortjener å gå videre, mener Ibrahimovic før første oppgjør i Lisboa.

- Kamp for fansen
Den svenske PSG-stjernen står i fare for å gå glipp av sitt annet VM på rad. Han deltok i 2002 og 2006.

Også Ronaldo har opplevd to VM-sluttspill, men portugiserne skuffet stort under mesterskapet i 2010.

Nani ser fram til stjernemøtet, men han trekker fram en annen duell i kampen. Han tror det blir hett mellom Portugals midtstopper Pepe og Ibrahimovic.

- Det blir en herlig fight. Jeg tror det blir ... boom, sier Manchester United-vingen til Aftonbladet og klapper hendene hardt sammen.

- Det blir en kamp for fansen, mener Nani.

Ubeseiret
Sverige kan vise til en knallsterk og stolt statistikk i Lisboa. De blågule har aldri tapt en landskamp i den portugisiske hovedstaden. Hele fire seirer og en uavgjort er det blitt på fem forsøk.

- Vi trenger hjelp fra publikum for å endre på de sifrene, sier Pepe.

Paulo Bento ledet Portugal til EM-semifinale i fjor. Han vet at forventningene til Ronaldo og co. er store. Det er viktig for Portugal å kvalifisere seg til et VM i sin tidligere koloni.

- Jeg forstår at forventningene kanskje er litt større nå fordi det er et mesterskap i Brasil, men målet er akkurat det samme om det hadde blitt arrangert et annet sted. Til kampene mot Sverige har vi mye selvtillit, men vi respekterer motstanderen. Vi har en enorm tro på at vi skal klare det, sier Bento.

Portugal – Sverige får mye oppmerksomhet, men Frankrike får det tøft i sin omspillskamp mot Ukraina. Franskmennene risikerer å bli hjemme fra VM for første gang siden 1994.

Romania møter Hellas i et forsøk på å nå sitt første VM-sluttspill på 16 år. Den store overraskelsen i omspillet, Island, skal bryne seg mot Kroatia. (©NTB)

Reklame

Grillpakken som gir deg saftig mat

Kommentarer til denne saken