Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg tror han er uskyldig

Familien til Viggo Kristiansen støttet kampen for gjenopptakelse.

Familien til drapsdømte Viggo Kristiansen står fram for å vis at Viggo har familiens fulle støtte når han både søker offentlighet og kjemper for å få straffesaken gjenopptatt

Ifølge faren hadde Viggo en vanskelig ungdomstid, der han ser MBD-sykdommen som en forklaring, ikke som en unnskyldning.

- I perioder i oppveksten slet han fryktelig. Han var mildt sagt en bajas og en plage. De han var mest full av F... mot, var dem han var tryggest på, spesielt foreldrene, tante og onkel, forteller faren, Svein Kristiansen, til dagbladet.no.

- Lyver ikke
Han reagerer på at to rettsinstanser finner Jan Helge Andersens forklaring mer troverdig enn hans kone, som fortalte at hun drapskvelden hadde sett sønnen komme og gå, ute i gården.

- Jeg kjenner henne bedre enn noen - og hun lyver ikke for å beskytte Viggo. For hennes skyld håper jeg det kommer en oppklaring, sier Svein Kristiansen med ettertrykk.

Viggo Kristiansen er dømt til 21 års forvaring med ti års minstetid for overlagt drap og voldtekt av Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) i Baneheia i Kristiansand 19. mai 2000. Han soner straffen ved Ila fengsel- og sikringsanstalt.

Felt av kameraten
Kristiansen har engasjert advokat Sigurd Klomsæt for å få Gjenopptakelseskommisjonen til å vurdere saken på ny.

Kristiansen har hele tiden nektet for at han deltok i drapene. Han ble felt av kameraten Jan Helge Andersen, som tilsto at de to hadde drept og voldtatt jentene etter at politiet fant DNA-bevis fra Andersen.

Anket tidligere
Andersen ble dømt til 19 års fengsel for sin rolle i saken.

Begge anket straffeutmålingen til Høyesterett, som avviste Kristiansens anke og forkastet Andersens anke.

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer

Kommentarer til denne saken