Statens vegvesen fryktet kaos på veiene 2. pinsedag, men slik ble det ikke.

- Vi har faktisk ingen problemer fra de flomrammede områdene og inn mot Oslo. Jeg tror vi skremte en del fra å reise opp dit. Det virker som om mange har blitt hjemme, sa trafikkoperatør Gun Aaserudhagen hos Statens vegvesen til Nettavisen mandag kveld

Noe kø i Vestfold
Det var imidlertid noen køer på E18 i Vestfold.

- I Vestfold er det tett trafikk og små køer på E18 fra Grenland til Larvik, og mellom Larvik og Tønsberg, sa Aaserudhagen ved 18-tiden mandag kveld.

Noen timer senere, ved 21-tiden, opplyste Statens vegvesen at trafikken også der var i ferd med å løse deg opp.

- Fra Larvik til Tønsberg er det fortsatt kødannelser, men det er ikke sammenhengende kø, sa trafikkoperatør Wenche Eikeset.

Ifølge Eikset er det ikke meldt om noen alvorlige trafikkulykker mandag kveld.

Har du et tips fra pinsetrafikken? Kontakt Nettavisen på [email protected]

Regnet med forsinkelser
Statens vegvesen hadde - sammen med sine entreprenører - alt disponibelt mannskap ute mandag.

- Trafikantene bør beregne god tid på hjemvei. Under normale omstendigheter er det tett trafikk. Under de rådende omstendighetene en rekke plasser er det grunn til å anta at trafikkavviklingen kan bli ytterligere forsinket, uttalte Lars Erik Hauer i Statens vegvesen i pressemelding tidligere mandag.

Sjekk trafikkmeldingene fra Statens vegvesen her

- Gledelig at vannet er på retur
E6 i Gudbrandsdalen ble mandag ettermiddag åpnet igjen i ett felt i Rosten, på kommunegrensa mellom Sel og Dovre. Det er lysregulering på stedet.

Men E6 i Gudbrandsdalen er fortsatt stengt mellom Øyer og Frya. Trafikantene oppfordres til å bruke rv. 3 mellom Oslo og Trondheim.

- Det gledelige nå er at vannet er på retur flere steder i Gudbrandsdalen. Prognosene ser også oppløftende ut. Vi har fortsatt mye vann på vegen ved Øyer, og eventuelle skader blir først synlige når vannet har trukket seg tilbake. Vi setter ikke på trafikken før vi har gjennomført en skikkelig inspeksjon av vegen. Vi vil foreta en ny vurdering av E6 kl. 12.00 tirsdag 14. juni, skriver Statens vegvesen i en pressemelding mandag kveld.

Det understrekes at det fortsatt kan gå ras som følge av de store nedbørsmengdene.

- Statens vegvesen holder derfor fortsatt høy beredskap, og overvåker vegnettet kontinuerlig. Det er for tidlig å friskmelde vegnettet i Oppland, står det videre.

På fv. 440 i Oppland har Storødegård bru fått omfattende skader som følge av flommen, og vil bli stengt inntil i videre.

Totalt er 13 av fylkesvegene i Oppland nå stengt som følge av flom.