Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg var bekymret for jobben min

Snakker ut om forholdet til Emil Hegle Svendsen.

Det var i forkant av OL i vinter det ble kjent at Emil Hegle Svendsen og TV 2-profil Samantha Skogrand hadde funnet lykken. Da Hegle Svendsen tok gull under lekene i Sotsji, ble kjæresten tatt av skjermen. Det ble en stor sak.

Grunnen var at sportsankeret da var inhabil og at det ville vært dårlig presseetikk som hun skulle snakke om kjæresten som journalist på TV.

Tidligere hadde Skogrand presentert en sak om kjæresten på lufta og dette ble av flere medieeksperter omtalt som svært problematisk.

TV 2 opplyste at de fra da ville vurdere situasjonen fra gang til gang, før det ble bestemt hva slags sportsnyheter Skogrand kunne presentere i framtiden.

I et intervju med VG torsdag snakker TV 2-profilen ut om forholdet til den kjente idrettsstjernen og stormen hun opplevde da forholdet ble kjent.

- Var bekymret
Skogrand sier hun umiddelbart skjønte at forholdet ikke var ideelt.

- For meg var det aldri problematisk i forhold til jobben, fordi jeg var åpen med sjefene mine og de var veldig støttende. Vi kom fram til en plan om hvordan vi skulle takle det og det gjorde det lettere for meg å også takle det utad. Men selvfølgelig var jeg bekymret for jobben min. Og for seerne.

Hun forteller videre at stormen rundt hennes rolle roet seg fort. Skogrand sier også at hun hele tiden har skjønt at hun må holde avstand fra saker som handler om kjæresten og at dette ikke er noe problem for henne.

Under den såkalte Pokljuka-skandalen i mars, der Hegle Svendsen, sammen med kollegaene Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø, hadde drukket alkohol og funnet på rampestreker under en verdenscupsamling, var Skogrand ikke på jobb og slik sett løste mye av problematikken seg automatisk der.

- Er ikke useriøs
VG har for øvrig også et separat intervju med nettopp Helge Svendsen torsdag, der skiskytteren snakker om den mye omtalte kvelden i Pokljuka.

28-åringen skjønner at det stilles spørsmål ved hans seriøsitet.

- Jeg er ikke useriøs. Jeg pleier å si at resultatene taler for seg. Hadde jeg ikke vært seriøs og trent bra, så hadde jeg heller ikke hatt noen sjanse til å oppnå gode resultater. Resultatene lyver aldri, uansett, sier han til VG.

Hegle Svendsen trekker videre fram at han kanskje ikke helt passer normen som 24-timersutøveren, men tror likevel folk flest oppfatter ham som seriøs.

Han påpeker også at han aldri burde gått løpene i Pokljuka, fordi han var utladet, men at slik støy også på mange måter motiverer ham til å slå tilbake.

Kommentarer til denne saken