Gå til sidens hovedinnhold

«Jeg var ikke god nok for Arsenal»

Men det kan kanskje londonklubben angre på den dag i dag.

Petr Cech har stort sett vært en meget habil sisteskanse for Chelsea siden han ankom londonklubben fra franske Rennes i 2004.

Den storvokste tsjekkeren har helt siden ankomsten blitt regnet som en av de mest habile målvaktene i Premier League, godt hjulpet av et solid Chelsea-forsvar.

Det var Claudio Ranieri som opprinnelig hentet keeperen til Stamford Bridge, men da 28-åringen ankom klubben sommeren 2004, var det José Mourinho som hadde tatt over som sjef.

- Arsenal var etter meg
Cech kunne imidlertid havnet et helt annet sted, nærmere bestemt hos londonrival Arsenal. The Gunners kikket nærmere på 28-åringen tilbake i 2002.

- Arsenal var ute etter meg det året, forteller keeperen til The Sun.

- Men i siste minutt var det sjefsspeideren deres som hadde fått for seg at jeg ikke var god nok for den engelske ligaen, sier tsjekkeren.

I stedet gikk Cech fra Sparta Praha til Rennes, og derfra gikk altså veien videre til Stamford Bridge, der han har vært et klart førstevalg mellom stengene siden ankomsten.

Arsenal på sin side har i samme periode ikke hatt et like klart førstevalg i kassa. Keepersituasjonen i klubben har lenge vært et samtaleemne på balløya.

Manager Arsène Wenger har de siste årene kanskje hatt litt i overkant stor tro på sine burvoktere, mens mange kritikere har ment at franskmannen trenger en ny sisteskanse.

Håper på Szczesny
Etter at tidvis ujevne Jens Lehmann forlot klubben i 2008 (nå tilbake som midlertidig kriseløsning på grunn av skader) var det Manuel Almunia som overtok keeperplassen.

Spanjolens prestasjoner mellom stengene var imidlertid også ustabile og denne sesongen har polakkduoen Lukasz Fabianski og Wojciech Szczesny mer og mer fått sjansen.

Szczesny er fortsatt ung, og er av mange Arsenal-kjennere lenge blitt regnet som klubbens store framtidshåp i mål, men mangler kanskje fortsatt litt erfaring fra det høyeste nivået.

Det virker uansett fortsatt som at Wenger har klokkertro på sine målvakter, og selv om klubben stadig vekk blir linket til nye burvoktere, skjer det lite på overgangsfronten.

HTML EMBED
Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet

Kommentarer til denne saken