Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg var ikke så god som jeg selv trodde

Nå har ett av Norges største fotballtalent blitt «voksen».

STRØMSGODSET – ODD 3-1:

DRAMMEN (Nettavisen):

I januar 2012 møtte Nettavisen 17 år gamle Martin Rønning Ovenstad i LSK-hallen på Lillestrøm. Han hadde nettopp unnagjort en av sine aller første treninger med Strømsgodset.

Unggutten hadde sesongen før spilt for adeccoligaklubben Mjøndalen og takket blant annet nei til nederlandske Twente for å slutte seg til favorittklubben fra Drammen. En drøm gikk i oppfyllelse.

Etter denne vinterdagen på Lillestrøm var det imidlertid lenge stille rundt rødtoppen. Forrige sesong ble det nesten ikke spilletid, og tidlig i 2013-sesongen var det heller ikke mye å se til Ovenstad.

Så snudde det. Etter fotballferien har nemlig den nå 19 år gamle midtbanespilleren vært mer og mer involvert. Mot Haugesund noterte han seg for scoring og mot Sarpsborg ble det målgivende pasning.

- To verdener
Mot Odd søndag fikk Ovenstad spille fra start, siden Stefan Johansen var suspendert, og stortalentet viste at han langt på vei holder tippeliganivå. Selv føler 19-åringen han har tatt store steg i Godset.

Han innrømmer også at veien fram til førstelagsspill har vært lengre enn han hadde trodd da han ført kom til klubben.

- Jeg trodde nok jeg var bedre enn det jeg egentlig var, da jeg kom til Godset, sier han til Nettavisen.

- Jeg hadde spilt fast i Adeccoligaen som 16-17-åring. Men her opplevde jeg fort at Tippeligaen og Adeccoligaen er to forskjellige verdener. Derfor trengte jeg året i fjor på å tilvenne meg, ta tak i meg selv og trene enda hardere. Jeg har utviklet meg veldig, veldig mye på denne tiden, sier Ovenstad.

Hovedtrener Ronny Deila er enig i at Ovenstad har hatt stor utvikling – spesielt i år.

- Det gikk litt sent med ham i starten, han var en «late bloomer». Jeg synes ikke han var voksen nok, og han jobbet ikke hardt nok, men fra i vinter har han tatt tak og utviklet seg vanvittig, sier han til Nettavisen.

- Nå er han en spiller som holder tippeliganivå, men vi skal utvikle ham til å bli en spiller av internasjonal kaliber, og da må han fortsette å jobbe på samme måte som det han gjør nå. Han må også få mer erfaring, men han har alle muligheter til å bli en kjempespiller, sier Godset-sjefen.

- Det neste kullet
Denne sesongen har unggutten spilt i ti tippeligakamper, fem av dem fra start. Han har også vært involvert i både cupspill og europacupspill for drammensklubben i løpet av 2013-sesongen.

- Jeg har kanskje ikke fått det helt store gjennombruddet enda, men jeg har spilt mye og fått starte noen kamper og fått mange innhopp. Nå vet jeg at jeg har nivået inne, sier midtbanemannen.

Han kan ikke få rost miljøet rundt Strømsgodset nok.

- Vi er en ung gjeng med stor treningsvilje. Vi er på mange måter det neste kullet, som håper å komme oss oppover for så å ta over stafettpinnen. Nå gjelder det å spille på seg litt mer erfaring, bare, sier han.

Som Nettavisen skrev i 2012 var nederlandske Twente én av klubbene som jaktet Ovenstad før han valgte Godset. Også de tyske klubbene Borussia Dortmund og Freiburg viste interesse for unggutten.

- Ja, jeg hadde tilbud fra Twente og satt egentlig med pennen i hånden for å underskrive. Men så var det slik at jeg ikke var klar. I dag er jeg glad for det valget jeg tok, fordi jeg var faktisk ikke klar, sier han.

- I Godset lover de meg ting, og holder løftene. Så jeg er veldig fornøyd med det valget jeg tok, legger han til.

- Roet seg ned
Deila forteller at mye handlet om å få roet ned hodet til Ovenstad, for at han skulle ta nye skritt som fotballspiller.

- Mange fotballspillere tror de er bedre enn de egentlig er. Martin fokuserte for mye på resultat og for lite på utvikling. Han var vant med det fra Mjøndalen, der spilte han voksenfotball, og da er det naturlig at fokuset blir på resultat. Hos oss fikk han roet seg ned, han fikk tenke mer utvikling, og være litt mer langsiktig, og da ser vi at det er i ferd med å bli en stjerne av ham, sier treneren.

- Vi har en bra modell på å utvikle unge spillere og vi har vært ærlige og tydelige med Martin hele veien. Han har jobbet hardt og er en spiller som skal prege norsk fotball og Godset i mange år.

- Jeg er klar
Allerede etter den inneværende sesongen kan to spillere som per dags dato står foran Ovenstad i midtbanekøen forsvinne fra Drammen. Stefan Johansen og Abdi Ibrahim er begge ettertraktede spillere.

Ovenstad sier han er klar til å ta over, om disse to skulle være i andre klubber neste år.

- Ja, jeg er klar. Jeg har vært klar i hele år og skal kjempe hardt nå fram til ferien og i den ferien som kommer om sju kamper. Når vi møtes til oppkjøring igjen, skal jeg være enda mer klar, sier han.

Også trener Deila har troen på at unggutten kan ta steget helt opp neste sesong.

- Uten tvil. Men han må fortsette utviklingen sin. Fortsetter han å utvikle seg på samme måte som han har gjort det siste året, så er han en spiller som er god nok for førsteelleveren til Godset.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken