Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg var langt nede

- Det har vært tøft. I en periode hadde jeg ikke lyst til å vise meg noe særlig ute, sier Kristofer Hæstad om motgangen dette året.

De siste seks årene har stort sett vært en eneste lang opptur for Kristofer Hæstad (23). Han slo gjennom for Start i 1. divisjon, rykket opp til Tippeligaen, slo seg inn på landslaget, var nær gull med Start og ble raskt fast på landslaget.

Noen tøffe måneder
Så kom januar og leieoppholdet i Wigan.

Han fikk sjansen, men var ikke matchfit, gjorde en stygg tabbe mot Chelsea og fikk egentlig aldri igjen sjansen på A-laget. Manager Paul Jewell kalte ham likevel inn på kontoret, roste innsatsen hans på trening, og lovet ham sjansen. Så plutselig var leieoppholdet over. Før tiden. Doffen var tilbake i Kristiansand.

Men så smalt det igjen.

Vikings Peter Ijeh beskylte Start-juvelen for rasisme. Senere ble de to enige om å legge saken død - selv om de fortsatt er uenige om hva som virkelig skjedde.

- Det var en tøff periode. Det ble veldig mye på en gang med den episoden (rasisme-saken) her hjemme også, sier Doffen til Nettavisen.

- Men når ting ble som de ble, så føler jeg at jeg er kommet styrket ut av det. Jeg er mer herdet neste gang noe skulle dukke opp, fortsetter han.

Ville ikke møte folk
Han vil fortsatt snakke minst mulig om rasisme-saken.

- Det var mest frustrerende, sier han.

- Turte du å vise deg ut da det pågikk?

- Jeg hadde ikke noe særlig lyst til å vise meg ute, nei. Jeg var stort sett hjemme, og brukte mye krefter på den saken. Jeg var langt nede. Men noe mer vil jeg egentlig ikke si. Det var en tung periode. Jeg har lagt den bak meg, og jeg har fått utrolig mye støtte fra alle kanter, sier han.

- Noe negativt?

- Nei. Ikke et eneste negativt ord, og jeg er ganske overrasket over det. Folk var veldig positive, og det setter jeg veldig pris på, sier han.

Utlånsperioden i Wigan snakker han imidlertid mer om. Han fikk 25 minutter i FA-cupen, og 87 minutter fordelt over to kamper i serien. De to neste månedene satt han stort sett på tribunen, samtidig som han fikk noen kamper for reservelaget. Ikke ideelt for en norsk A-landslagsspiller.

- Jeg er blitt tøffere mentalt. I England var jeg helt på egen hånd, og ting gikk dårlig. Men jeg jobbet meg gjennom det, er tilbake i bra slag, og føler sånn sett at jeg er kommet styrket ut av det. Men noen ting lærte jeg. Jeg kommer aldri til å dra på en låneavtale igjen. Det handler mye om å velge rett tidspunkt, sier han.

Og forklarer:

- Jeg har ikke fått skrekken for å dra ut igjen. Jeg ville gjort det samme om igjen. Jeg trente jo med Premier League-spillere hver dag. Sånn sett ga det mersmak, og teoretisk så kunne jeg blitt solgt igjen fra Start til sommeren. Men det som må være der hvis jeg skal dra ut neste gang, er en lenger kontrakt. Slik at jeg kan få ro, og bedre tid. Jeg vil ikke spille på lånt tid mer, sier han.

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren