Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg var pastorens sexslave

- Han holdt meg som en sexslave i et åndelig fangenskap, sier barnepiken som skjøt kona til pastor Helge Fossmo.

I løpet av 21 politiavhør, er det først i et av de siste avhørene av den drapssiktede barnepiken Sara Svensson nå bekrefter det politiet hele tiden har mistenkt - at hun ble utnyttet seksuelt av Helge Fossmo.

Hjernevasket over flere år
Ifølge kvinnens forklaring hjernevasket pastoren henne over flere år, og bearbeidet henne slik at hun kunne utføre drapet i Knutby, skriver Expressen.

Kvinnen er siktet for drapet på Helge Fossmos andre kone, Alexandra Fossmo, samt drapsforsøk på naboen, Daniel Linde.

Hun etterforskes også for å ha slått Alexandra Fossmo med en hammer i november i fjor.

Etterforskningsleder Kenneth Ågren sier til avisen at mange i menigheten mistenkte at Fossmo var utro med barnepiken.

- Nekter for sexrelasjon
- Det man reagerte på var pastorens regelmessige nattlige utflukter til skogen med barnepiken. Mange følte også ubehag når Alexandra måtte forlate soverommet da pastoren og barnepiken trengte soverommet for å be sammen, sier Ågren.

Konfrontert med disse opplysningene, nekter Helge Fossmo.

- Han nektet for at de hadde en sexrelasjon. Pastoren sa at han bare ga ”kristen veiledning”, ikke noe annet, sier etterforskningslederen.

Alle mistankene mot pastoren førte til slutt til en ny policy om at pastorer i menigheten aldri fikk være alene samme med kvinner under sjelesorg.

- Blitt grundig lurt
Politiet opplyser at barnepiken nå har endret syn på pastoren. I de første avhørene forsvarte hun ham og kalte ham en venn og en et forbilde.

- Nå har hun innsett at hun er blitt grundig lurt og at hun ble utnyttet for å gjennomføre drapene, sier en kilde til Expressen.

Allerede dagen etter at Helge Fossmos første kone, Helene Fossmo døde i 1999, ble barnepiken beordret til å flytte inn med ham. De fikk flere i menigheten til å reagere.

Helge Fossmo har forklart det hele slik i et politiavhør.

- Barnepiken mistet sin mamma som meget ung og har erfaring med å miste en nær slektning. Denne erfaringen kan hjelpe mine barn med å komme over tapet av sin mamma.

I tillegg til medvirkning til drap og drapsforsøk, er Helge Fossmo også siktet for drapet på sin kone Helene Fossmo i 1999.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere