SARPSBORG - VÅLERENGA 3-0:

Da Vålerenga gjestet Sarpsborg mandag kveld var det et gjensyn med flere gamle kjente for osloklubben. For Østfold-klubben har både Aaron Samuel og Bojan Zajic vært gode så langt denne sesongen. Begge med en fortid i VIF.

I tillegg har hovedtrener Brian Deane også folk som Andreas Nordvik og Joachim Thomassen i troppen, men de var ikke med til kampen mandag.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal forklarte til TV 2-profilene Davy Wathne og Freddy Dos Santos før kampen hvorfor han måtte slippe Samuel og Zajic.

- Vi er ikke idioter, som ikke ser at de er gode spillere, men Vålerenga har vært i en vanskelig, økonomisk situasjon, sier Rekdal i intervju med TV 2.

. Bojans kontrakt gikk ut etter forrige sesong og han måtte vente. Jeg sa til ham at om det kom et tilbud, burde han ta det, for å være sikret. Aaron var utålmodig og ville spille alle kamper. I fjor hadde vi Torgeir (Børven) og de to kunne ikke spille samtidig. Nå er begge solgt, forteller Vålerenga-manageren.

Herjet med gamleklubben
Både den sterke spissen Samuel og den tekniske midtbanemannen Zajic var sentrale i møtet med gamleklubben. Sistnevnte var involvert da vertene tok ledelsen et stykke ut i andre omgang. Franck Dja Djedje satte kula i mål.

Thorarinn Valdimarsson og Zajic kombinerte fint, før ballen ble spilt til Steffen Ernemann. Dansken fant Djedje, som enkelt kunne bredside inn scoringen.

På den andre scoringen var det Samuel som var sentral. I det 75. minutt ble spissen spilt igjennom av Tom Erik Breive og satte ballen forbi Michael Langer.

Kronen på verket kom ti minutter før slutt og hvem andre enn Bojan Zajic fikk sette spikeren i VIF-kista. Denne gangen var det Samuel som spilte igjennom og Zajic satte ballen mellom beina på Vålerengas sisteksanse. Iskaldt!

Pekte nese
Etter scoringen gjorde Zjaic en gest mot Rekdal. Det så ut til at midtbanespilleren regelrett pekte nese til Vålerengas hovedtrner.

- Det var ikke profesjonelt av meg. Men jeg var emosjonell inne i meg. Jeg var sint, sier Zajic til TV 2 Sporten, men ville ikke avsløre hvorfor han var sint.

Det ble med disse tre målene i Sarpsborg, noe som betyr at Samuel nå er oppe i fire ligamål i 2014 og topper dermed toppscorerlisten sammen med Vålerengas Vidar Örn Kjartansson. Islendingen gikk målløs av banen mandag.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Tannløse
Med tre poeng klatrer Brian Deanes menn opp på en sjetteplass på tabellen. Laget står bokført med åtte poeng etter fem kamper så langt i vår.

Vålerenga blir stående med sine sju poeng og ligger med det plassen bak.

Kritikken mot osloklubben var nådeløs på Twitter.

«I kveld var det begredelig, rett og slett. Vanskelig å bli klok på», skrev C More-profil og Aftenposten-skribent lars Tjærnås på nettsamfunnet.

MAX-profil og tidligere sportsdirektør i VIF, Jan-Erik Aalbu, var enig:

«Kan ikke huske sist jeg så VIF så tannløse. Spiller tross alt ikke mot en gigant i kveld», mente Aalbu.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Sendt til sykehus
I første omgang hadde begge lag brukbare sjanser, uten at det ble scoringer. Etter hvilen skulle det altså bli langt mer dramatisk ute på gressmatta.

Bortsett fra de tre målene var det også en uhyggelig situasjon som involverte Vålerengas Daniel Fredheim Holm. Oslogutten ble liggende nede og måtte etter hvert ut på båre. VIF-spilleren ble sendt videre til sykehus.

Ifølge TV 2 skal det gå bra med Fredheim Holm, som pådro seg en nakkeskade.

- Han har stiv nakke, men det skal være full rørlighet, rapporterte Davy Wathne.

Gahyas Zhaid ble byttet inn da Fredheim Holm måtte forlate banen.